BLOG

jeremy-bezanger-9opiHRPIvR0-unsplash
jievani-weerasinghe-NHRM1u4GD_A-unsplash

Bijna de helft van de Millennials en Gen Z zou graag salaris in de vorm van bitcoin (BTC) ontvangen

De adoptie van de crypto industrie is erg constant en steeds meer wordt de wereld van crypto geaccepteerd als mainstream in de samenleving. Uit een recent onderzoek is gebleken dat maar liefst de helft van de Millennial en Gen Z generaties het inmiddels zelfs wel zien zitten om hun salaris eventueel in de vorm van bitcoin (BTC) in ontvangst te nemen.

Jongere generatie
Het financieel adviesbureau deVere Group heeft onlangs een enquête over cryptocurrencies afgenomen onder Millennials en Gen Z. Dit zijn mensen die zijn geboren tussen 1980 en 2012. Volgens dit onderzoek zou een groot deel van deze jongere generaties erg enthousiast zijn over de mogelijkheden van crypto.

Maar liefst 36% van de millennials en 51% van de Gen Z generatie zou graag de helft van hun salaris willen ontvangen in de vorm van bitcoin, zo stelt het onderzoek.

Volgens de CEO van het bedrijf, Nigel Green, lijkt het erop dat juist de jongere generatie de innovatieve nieuwe sector interessant vindt. Juist omdat zij zijn opgegroeid ten tijde van enorme technologische vooruitgang zien zij de potentie van de aanstormende crypto sector.

Ook zet de jongere generatie zich meer af tegen het traditionele financiële systeem dan ouderen. Het systeem waar de overheden en centrale banken volledige controle hebben over hun financiële situatie valt bij deze groep niet goed in de smaak.

Uiteraard biedt crypto hier een aantal oplossingen voor. Het is daarom niet gek dat crypto wordt gezien als de toekomst van het globale financiële systeem door jongeren, zo stelt Nigel Green.

Crypto adoptie
Uit een ander onderzoek van deVere Group in september bleek al dat Millennials het meest geïnteresseerd zijn in een eventuele crypto investering. Zeker 12% van de ondervraagden gaf aan dat zij geïnvesteerd hadden in een cryptocurrency. Zeker 76% van deze mensen gaf aan dat zij ook daadwerkelijk winst hadden geboekt met hun investering.

Opmerkelijk is dat oudere generaties minder vaak aangaven dat zij winsten hadden behaald met hun crypto investeringen. Slechts 71% van de ondervraagden toebehorend aan Gen X liet weten dat zij een winst hebben gemaakt op hun crypto investeringen.

Het is duidelijk dat de kar op dit moment enigszins wordt getrokken door de jongere generaties. Zij zijn simpelweg beter bekend met technologie en wat technologische verandering teweeg kan brengen. Dit kan in de toekomst uiteraard veranderen, naarmate de adoptie van crypto verder gaat en de toegankelijkheid van deze sector toeneemt.

Bron: Crypto-Insiders

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2023
Volg ons via social media