BLOG

20230525-STATUSPRO-35
MicrosoftTeams-image (21)
20230525-STATUSPRO-94
MicrosoftTeams-image (20)

Van servicedesk naar System- & Network Engineer, Brandon Chotoo vertelt

Sinds juli 2023 is Brandon Chotoo in dienst bij Status Pro en klaar voor een nieuw project. Brandon is een IT-professional die zijn leeftijdsgenoten al ver vooruit is. Op slechts 17-jarige leeftijd begon hij zijn carrière als Servicedesk Medewerker tijdens zijn eerste stage. Met een diploma in IT en Mediabeheer op zak en +3 jaar werkervaring heeft hij zich kunnen ontwikkelen tot een veelzijdige Systeem- en Netwerkbeheerder. Gedreven om zich verder te ontwikkelen is zijn MD-102 eveneens in aantocht.

De ambitie van Brandon is om zijn opgedane ervaring verder uit te breiden en zich in te zetten voor uitdagende projecten in enterprise omgevingen. Daarnaast heeft hij een verregaande interesse in security vraagstukken. Hierin wordt hij ondersteund door Status Pro. Meer weten over Brandon? Lees het interview hieronder.

Hoe ben je met Status Pro in aanraking gekomen?
Via LinkedIn ben ik met Milano Naarden, Managing Consultant IT bij Status Pro in contact gekomen. Ik kreeg van hem een heel mooi voorstel. Het zag eruit als een mooie uitdaging met veel doorgroeimogelijkheden. Ik ben altijd bezig met de toekomst en de vacature liet met het toekomstperspectief ook zien dat dit mogelijk was.

Waarom heb je voor Status Pro gekozen?
Ik vind het idee achter het bedrijf mooi. Het bekommeren om de medewerkers en deze op nummer 1 zetten. Veel organisaties zeggen het, maar 9 van de 10 keer is het niet zo. Hier voelt het wél zo. Er heerst een fijne en gezellige sfeer, een ‘likeminded’ team en mensen die er voor de volle 100% voor gaan.

Kan je wat meer vertellen over jouw ervaring die je tot nu toe op hebt gedaan?
Ik heb als Servicedesk Medewerker gewerkt bij Stichting Aafje een Thuiszorginstelling. Daar hadden we veel te maken met alledaagse incidenten die voorbijkwamen. Denk aan het resetten van wachtwoorden, maar ook 2e lijnsvragen, zoals de uitgifte van mobiele telefoons. Daarna ben ik Systeembeheerder bij Greenyard aan de slag gegaan. Daar hielden we ons bezig met de dagelijkse werkzaamheden van de Systeembeheerder, waaronder het aanpassen van gebruikersaccounts. Dit was een diverse rol. De ene dag was je servers aan het updaten de andere dag was dat het plaatsen van een Wi-Fi access point of het plaatsen van een werkplek. Ik deed daar alles voor de infrastructuur.

Bij mijn laatste werkgever, Spuigroep, was ik verantwoordelijk voor het beheren van de VMware omgeving, het configureren van netwerk switches, updaten van netwerk switches etc. Ook heb ik het begin van de migratie van Exchange 2013 naar de cloud / online versie ondersteund.

Wat vind jij echt leuk aan het IT vak?
Je hebt heel veel afwisseling. De ene dag ben je iets aan het updaten, de andere dag is er opeens een wijziging die gedaan moet worden. Je bent bezig met het uitzoeken van incidenten/ problemen die ontstaan en bedenkt daar ook passende oplossingen voor, zodat dit niet meer voorkomt. Hiermee help je mensen/ gebruikers en dat vind ik ook echt leuk aan het vak.

Hoe ziet de wereld van IT over 10 jaar eruit?
Het meeste gaat richting de cloud, in die richting wil ik mij bewegen. Voor bedrijven wordt het steeds makkelijker om naar de cloud te gaan. Hierdoor worden meer diensten afgenomen als IAAS- of SAAS-oplossingen.

Waar haal je de meeste voldoening uit in jouw rol als System-/Network Engineer?
Ik haal de meeste voldoening uit het bezig zijn met projecten die de organisatie verbeteren en ervoor zorgen dat alles blijft werken.

Waar zou jij je graag nog in verder willen ontwikkelen binnen de IT?
Graag zou ik mij willen verder ontwikkelen op security vlak en binnen 10 jaar hoop ik iets in de security te doen. Functies als Security Engineer/Officer of Ethical Hacker spreken mij wel aan.

Hoe is het om onderdeel te zijn van ‘The Legion’ of Status Pro?
Ik ben warm ontvangen. Met de allereerste LAN-party in mei 2023 mocht ik er al meteen bij zijn. Ik vond het supertof dat ik hiervoor uitgenodigd was en het was een leuke manier om iedereen te leren kennen. Het voelt als een goede hechte groep. Iedereen kent elkaar, altijd gezellig en leuk. Als er serieus gewerkt moet worden, gebeurt dat ook. Daarnaast kan je altijd bij elkaar terecht voor IT-gerelateerde vragen en zaken waar je tegenaan loopt in de praktijk tijdens je project. Iedereen helpt elkaar om zo een nóg betere IT’er te worden.

Connecting Talent with Opportunity
Brandon is er klaar voor om bij te dragen aan de dynamiek binnen jullie IT-team. Zijn jullie dat ook? Neem contact op met onze Consultant, Milano Naarden, om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan via hello@status-pro.nl of bel naar 0172-334011.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media