BLOG

tai-bui-kpGj50PWAG0-unsplash
joshua-reddekopp-SyYmXSDnJ54-unsplash

Van Systeembeheerder tot vooraanstaande DevOps Engineer

Sharukh Badal (28), een door ons gedetacheerde DevOps Engineer, heeft een opmerkelijke groei doorgemaakt. Begonnen als een Systeembeheerder, heeft hij zich ontwikkeld tot een vooraanstaande speler in de wereld van DevOps. Gezien zijn project afgelopen is, kijkt Sharukh ernaar uit om zijn expertise in te zetten voor de volgende uitdaging.

“Mijn carrièreontwikkeling was een rollercoaster. Als DevOps Engineer moet je bekend zijn met beide kanten van de functie (development en system/cloud beheer). Zonder de kennis van hoe je iets moet programmeren en releasen, of zonder de kennis van wat je allemaal als systeem/cloud beheerder kunt doen, is het lastig om effectief DevOps uit te voeren. Gelukkig heb ik het voordeel dat ik tijdens mijn werk de mogelijkheid had om te leren en studeren, wat mijn groei in DevOps bevorderde.

Wat mij vooral aanspreekt vanDevOps is dat ik zowel met ontwikkeling als systeem/cloud beheer bezig ben (dit al hierboven gezegd). Het is heel divers en dat geeft mij energie. Soms ben ik bezig met de release & deployment chain voor een programma te maken (CI/CD) en de andere keer houd ik mij bezig om dit te doen met behulp van AI. Ik zie AI als een belangrijke tech ontwikkeling met een groeiende invloed op ons werk in de nabije toekomst. Je ziet het al bij cloud providers, zoals Microsoft en Google Cloud die met Chat GPT en Bard een eigen AI oplossing inbrengen.

Als ik terugkijk op de ervaring die ik tot nu toe heb opgedaan, is er niet per se een specifiek project waar ik bijzonder trots op ben geweest. Ik ben over het algemeen trots op de diversiteit aan projecten waaraan ik heb mogen werken. Mijn rol verschilt per project. Zo heb ik ervaring opgedaan in hoge functies bij sterke werkgevers, zoals de Belastingdienst, Google, Shell etc. Ik heb in zeer korte tijd grote stappen gemaakt en dit heeft puur te maken met mijn leergierigheid. Ik raad ook niet aan om te wachten op je werkgever tot je tools uitgereikt krijgt. Wees vindingrijk, ga zelf experimenteren. Begin makkelijk, leer eerst hoe je kleine codes moet programmeren en dan stap voor stap kom je verder. Vervolgens leer je meer over andere tools die binnen DevOps gebruikt worden. Het vak heb ik echt mijzelf eigen gemaakt en daar ben ik het meest trots op.

Momenteel ontwikkel ik mij op het gebied van DevSecOps. Ik ben heb voor ogen om mijn CISSP-certificering voor cyber security te behalen. Verder is mijn doel om een veelzijdige carrière in systeembeheer, cloud technologie en cyber security te hebben.”

Connecting Talent with Opportunity
Na twee succesvolle projecten, komt Sharukh weer beschikbaar voor een nieuwe opdracht. Hij gaat graag het gesprek met jullie aan. Neem contact op met onze Consultant, Milano Naarden, om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan via hello@status-pro.nl of bel naar 0172-334011.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media