BLOG

20220405-STATUSPRO-76
patrick-campanale-oCsQLKENz34-unsplash
20221104-STATUSPRO-97

Van Horecamedewerker naar Succesvolle Service Agent bij FlyUs

Stel je voor: je hebt geen ervaring in de luchtvaartindustrie of binnen de logistiek, maar een nieuwe carrière binnen deze sector spreekt je wel heel erg aan. Dat was precies de situatie waar Joyce Kaarsemaker zich in bevond. In februari 2023 kwam ze een Facebookadvertentie tegen voor een rol als Administratief Douane Medewerker waarna ze in contact kwam met onze Recruitment Consultant, Kenneth Ho-A-Chin. In eerste instantie had zij gesolliciteerd op een andere vacature, maar eenmaal haar aan de telefoon te hebben gesproken zag Kenneth direct een match met de rol van Service Agent bij onze klant, FlyUS.

Joyce had vrijwel geen ervaring in de luchtvaart, waardoor ze twijfels had of ze wel een baan in die sector kon krijgen, gezien haar horeca-achtergrond. Kenneth verzekerde haar echter dat ervaring niet de doorslaggevende factor was en dit enthousiasmeerde Joyce om de baan aan te nemen. Na twee maanden thuis te hebben gezeten, wilde ze niets liever dan aan het werk gaan.

Joyce is Kenneth erg dankbaar voor deze kans. Ze heeft zelfs persoonlijk op kantoor Kenneth bedankt voor de moeite en energie die hij in haar traject heeft gestoken. Doordat hij eveneens naar soft skills keek die mooi aansloten bij het functieprofiel van FlyUs, kwam Joyce al snel aan een nieuwe baan. Deze skills kwamen ook mede door haar jarenlange ervaring in de horeca.

Ik ben met 100 recruitment partijen in aanraking gekomen en Kenneth was de enige die mij de volgende dag heeft opgebeld!” – Joyce Kaarsemaker

Als Service Agent bij FlyUs is Joyce verantwoordelijk voor taken zoals het verstrekken van tarieven, het boeken van vracht en het afhandelen van de verkoop- en aftersalesprocessen. Ze werkt voornamelijk met twee luchtvaartmaatschappijen en moet daarom goed op de hoogte zijn van de toegestane afmetingen en inhoud van vracht. Het is een uitdagende baan waarin ze moet puzzelen en scherpe tarieven moet aanbieden aan haar klanten.

Joyce benadrukt dat sociale en spontane eigenschappen essentieel zijn om een succesvolle Service Agent te zijn. Daarnaast is gedrevenheid en assertiviteit belangrijk in deze rol. Dit zijn eigenschappen die Joyce kenmerkt als professional gezien ze jarenlang in de horeca heeft gewerkt.

Haar doel is om veel ervaring op te doen als Service Agent en in de luchtvaartindustrie. Joyce vindt werken in de luchtvaartindustrie ontzettend stoer en geeft haar tot op heden veel werkplezier.

Als advies voor anderen die een vergelijkbare carrière willen nastreven, geeft Joyce mee dat het belangrijk is om niet alles tegelijkertijd te willen. Het kan namelijk overweldigend zijn, maar met geduld en doorzettingsvermogen komt alles vanzelf. Als je écht van de baan houdt, zal het ook goed gaan.

Connecting Talent with Opportunity
Ben jij ook klaar om de volgende stap in jouw carrière te maken? Ontdek wat Status Pro voor jouw logistieke carrière kan betekenen! Als Recruitment Consultants helpen wij jou bij het vinden van de perfecte baan. Neem vandaag nog contact met ons op via solliciteren@status-pro.nl  en zet de eerste stap naar jouw professionele succes!

 

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media