BLOG

hannes-egler-nT4k2JDtwTQ-unsplash
maasvlakte-luchtfoto-hbr-aeroview-20181
pexels-anton-h-6523023
pexels-pixabay-209251

Werken in de Maasvlakte, Nathalie vertelt

In een dynamische en veelzijdige omgeving bij onze opdrachtgever, een internationale logistieke forwarder, speelt de Pre-Delivery Inspection (PDI) afdeling een cruciale rol in het proces van machineleveringen. Met een divers team van 24 man, wordt er hecht samengewerkt om de machines tijdig gereed te maken voor levering. Nathalie, PDI Supervisor, vertelt over de kansen voor groei en ontwikkeling binnen deze organisatie, de uitdagende dynamiek van de afdeling en de rol ervan in het gezamenlijke succes van deze organisatie in de Maasvlakte.

Kun je een indruk geven van de PDI-afdeling?
“De afdeling bestaat uit een divers team van 24 personen met uiteenlopende achtergronden. Ze gaan goed met elkaar om en werken effectief in teamverband, aangezien iedereen bij ons gelijk is. De afgelopen jaren hebben meer ervaren medewerkers het team verlaten, wat heeft geleid tot de instroom van jonge professionals. De leeftijden variëren dan ook tussen de 21 en 50 jaar.

Ik ben met name geïnteresseerd in personen die een sterke ambitie hebben om te groeien en hun kennis willen vergroten. We zijn niet zozeer op zoek naar experts, gezien we intern opleiden. Maar affiniteit met techniek is wel van belang. Aangezien we in een zeer dynamische omgeving werken en snel moeten presteren, is het belangrijk dat kandidaten onder druk kunnen werken en snel kunnen schakelen. De dagelijkse behoeften kunnen verschillend zijn. Het is essentieel dat de machines op tijd gereed zijn voor levering. Hoewel het werkschema niet dagelijks hetzelfde hoge tempo heeft, kan de druk behoorlijk toenemen. Het vermogen om snel te schakelen is van groot belang. Daarnaast is het lezen en begrijpen van de Engelse taal van belang, aangezien alle informatie en instructies in het Engels zijn opgesteld.”

Je bent begonnen als Warehouse Medewerker binnen het bedrijf en hebt vervolgens de stap gemaakt naar PDI. Daarna ben je doorgegroeid naar de rol van Voorman en nu naar de positie van Supervisor. Kun je een inzicht geven in de ontwikkelingsmogelijkheden binnen de organisatie?
“Binnen de organisatie zijn de richtlijnen voor doorgroei vrij duidelijk. Je begint in de functie van Uitpakker en kunt vervolgens doorstromen naar de rol van Installateur. Daarna kun je verdere stappen zetten als Trouble Shooter, Voorman en tot slot als Supervisor. Uiteraard is dit niet het enige groeipad dat bewandeld kan worden.

Er bestaat eveneens de mogelijkheid om door te groeien tot Specialist. In die rol werk je meer met computers en verdiep je je in het systeem. Als Specialist ben je vaak praktisch bezig. Dit vergt echter tijd; je moet in staat zijn om alle machines te beheren, van klein naar groot. Tevens zijn er opties om te werken als Programmeur, waarbij je verantwoordelijk bent voor het onderhouden van de programma’s op de computers.

Zodra je bij ons in dienst treedt volg je een opleiding, die kan variëren van 6 weken tot 3 maanden. Dit is sterk afhankelijk van hoe snel iemand de stof onder de knie krijgt, begrijpt en kan toepassen.”

Waarom is het voordelig om bij de organisatie te werken?
“Je krijgt veel verantwoordelijkheid. Dankzij deze verantwoordelijkheden ben je goed op de hoogte van je werkzaamheden, en de taken zijn zeer gevarieerd. Geen enkele dag is hetzelfde. Als ik het kort zou moeten samenvatten, zijn de voornaamste voordelen: diversiteit, vrijheid en kansen voor ontwikkeling. Er is geen voortdurende controle, en je hebt als het ware ‘de touwtjes in eigen handen’. Uiteraard op voorwaarde dat je je verantwoordelijkheden nakomt.”

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen binnen de afdeling?
“Elke taak kan als een uitdaging worden beschouwd, of het nu gaat om het uitpakken, inpakken, installeren of het bouwen van grote machines en alle andere bijbehorende taken. Er zijn momenten waarop we te maken hebben met kostbare apparatuur en hiervoor mogen alleen zeer gespecialiseerde medewerkers aan de slag. Zoals ik eerder al vermeldde, is de situatie op de afdeling zeer dynamisch en is het elke dag anders.”

Wat is de rol van de PDI-afdeling bij het ondersteunen van het algehele succes en de groei van de organisatie?
“Succes is iets wat we gezamenlijk bereiken. Het volledige team werkt samen en draagt uiteindelijk bij aan het succes. Als iedereen niet dezelfde doelen nastreven, kan er geen succes worden behaald. De twee leidinggevenden en de Trouble Shooter houden dan ook toezicht hierop.”

Wat wordt jouw rol in de Maasvlakte?
Ben jij technisch onderlegd en zie jij jezelf high-tech multifunctionele printers assembleren en testen? Bekijk de vacature van Logistiek Productiemedewerker en solliciteer of neem contact op met onze Consultant, Zane Drijsen via solliciteren@status-pro.nl of 0172-334011.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2023
Volg ons via social media