BLOG

20221104-STATUSPRO-34
brett-jordan-LPZy4da9aRo-unsplash

E-mailmarketing in 2023: De vijf meest opvallende trends

E-mailmarketing is een krachtig middel om te communiceren met je klanten en prospects. In een wereld die steeds verder digitaliseert, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen. In 2023 zullen er weer veranderingen plaatsvinden in de manier waarop we e-mailmarketing toepassen en in deze blog geven we je een overzicht van de vijf meest opvallende trends. Van personalisatie en interactieve elementen tot video en automatisering, deze trends zullen zorgen voor een meer gepersonaliseerde en interactieve e-mailervaring voor je ontvangers. Lees verder om te ontdekken hoe jij deze trends kunt inzetten in je eigen e-mailcampagnes.

1. Personalisatie: Personalisatie is al enige tijd belangrijk in e-mailmarketing, maar in 2023 zal het nog verder toenemen. Mensen verwachten steeds meer dat ze relevante en op hen gerichte content ontvangen, dus bedrijven moeten nog preciezer en gerichter gebruik maken van gegevens over hun ontvangers.
2. Interactieve elementen: Steeds meer e-mailcampagnes zullen interactieve elementen bevatten, zoals quizzes, polls en chatbots. Hierdoor wordt de ontvanger actiever betrokken bij de e-mail en blijft deze langer op de hoogte van het bericht.
3. Gebruik van video: Video blijft een sterk groeiend trend en ook in e-mailmarketing zullen we in 2023 steeds vaker video’s zien. Video’s zijn een effectieve manier om de boodschap over te brengen en bieden de ontvanger een verfrissende ervaring in plaats van tekstuele content.
4. Mobiele optimatie: Mobiele devices zijn tegenwoordig het belangrijkste apparaat voor het versturen en ontvangen van e-mails. Bedrijven moeten er daarom voor zorgen dat hun
e-mails op alle devices optimaal worden weergegeven.
5. Automatisering: Automatisering speelt al enige tijd een belangrijke rol in e-mailmarketing en ook in 2023 zullen bedrijven steeds vaker gebruikmaken van automatisering. Of het nu gaat om leadgeneratie, opvolging van klanten of het versturen van follow-up e-mails, automatisering maakt het proces sneller, efficiënter en effectiever.

Wil je graag aan de slag gaan met deze nieuwe e-mailmarketing trends in 2023 en je skills verder ontwikkelen? Bij Status Pro zijn we altijd op zoek naar getalenteerde e-mailmarketing specialisten die onze klanten willen helpen bij het realiseren van maximale conversie. Of je nu net begint met je carrière of al jaren ervaring hebt, wij hebben de juiste baan voor jou. Dus waar wacht je nog op? Solliciteer nu en wie weet helpen wij jou naar de volgende stap.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media