BLOG

20220104-STATUSPRO-30
20220104-STATUSPRO-36

Een volgende stap als marketing professional, Rowina Jorna vertelt

Sinds 2011 is Status Pro begonnen met het verbinden van marketing professionals aan hun volgende uitdaging. Vanwege de groei die de organisatie heeft gerealiseerd is de business unit ‘Marketing’ ontstaan, waarin Bayram Peksen hierin de verantwoordelijkheid voor draagt. Eén van de professionals die wij hebben verbonden aan een volgende stap in haar carrière is Rowina Jorna. Zij is momenteel werkzaam als E-commerce / Online Marketing Medewerker bij Kersten.

Stel jezelf eens voor. 
“Mijn naam is Rowina. Ik ben 24 jaar en woon in Utrecht samen met mijn vriend. Ik heb Grafische en interactieve vormgeving gestudeerd. In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden en ben ik te vinden in de klimhal om te sporten.”

Hoe ben je met Status Pro in aanraking gekomen?
“Thatiana Palitos, Recruitment Marketeer bij Status Pro heeft mij benaderd op LinkedIn met het bericht dat ze een vacature had openstaan die wellicht voor mij interessant zou zijn.”

Kan je meer vertellen over de ervaring die je tot nu toe hebt gedaan?
“Als kind was ik altijd al graag creatief bezig. Door middel van fotoboeken en scrappapier zette ik allerlei creatieve boeken in elkaar. Toen ik een keer in een tijdschrift las dat je je geld kon verdien als creatief ontwerper voor het daadwerkelijk maken van tijdschriften, was mijn interesse gewekt. Als studie heb ik voor Grafische Vormgeving gekozen. Na afronding daarvan heb ik ook nog een tijdje interactie & webdesign gestudeerd op het hbo. Tijdens mijn eerste baan begon ik bij een groothandel als marketing en communicatiemedewerker. Het marketingteam was verantwoordelijk voor de creatie van folders, flyers en prijslijsten, oftewel drukwerk. Daarnaast schreven we ook blogs op externe platforms, en waren we verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de site. Naast dat je creatief bezig bent, ben je ook gewoon communicatiespecialist. Ik wilde toen nog wat meer de creatieve kant op en ben daarna als Grafisch Ontwerper aan de slag gegaan bij een marketing & ontwerpbureau. Hier was ontwerp echt je hoofdverantwoordelijkheid. Teksten schrijven, daar had je copywriters voor. Ik ben daar echt een technisch betere ontwerper van geworden, maar ik bleek toch niet helemaal bij de werkwijze binnen het bedrijf te passen. Daarom ging ik opzoek naar iets anders, en nu zit ik bij Kersten.”

Jij bent momenteel werkzaam bij Kersten als E-commerce / Online Marketing Medewerker. Welke rol heeft Status Pro hierin gespeeld?
“Status Pro heeft mij attent gemaakt op de openstaande rol omdat ze dachten dat ik daar gezien mijn ervaring goed bij zou passen. Zonder Status Pro had ik niet van de vacature af geweten. Ook had ik hiervoor nog nooit van het bedrijf Kersten gehoord.”

Hoe heb je de bemiddeling ervaren?
“De mensen bij Status Pro zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Ik heb de bemiddeling als erg betrokken en behulpzaam ervaren. De Recruiters denken mee aan wat voor jou de beste volgende stap is. Je bent bij Status Pro zeker geen nummer.”

Hoe is het om werkzaam te zijn bij Kersten?
“Het is echt een heel andere omgeving dan het bedrijf waarbij ik eerst zat, dus dat was wel even wennen maar het was ook wat ik wilde, dus dat is niet erg. Er heerst minder tijdsdruk dan in de bureauwereld, wat ik fijn vind. Kersten is een echt familiebedrijf. Mijn sollicitatie had ik bijvoorbeeld al direct met de CEO. Daar val ik nu ook onder, middenmanagement is er niet en iedereen kent elkaar bij naam, dat is leuk om te merken. Omdat Kersten hard groeit hebben ze nu wel wat last van groeipijn. Er kunnen nog veel processen geoptimaliseerd worden en verandering kost tijd. Dit is soms wel een beetje overweldigend maar er ligt hierdoor ook heel veel potentie, niet alleen voor marketing, en dat is natuurlijk hartstikke leuk!”

Wat is jouw specialisme binnen Marketing en hoe pas je dit toe in de praktijk bij Kersten?
“Mijn specialisatie binnen ons team, we doen het nu samen met zijn tweeën, is echt het optimaliseren van de website. Qua look en feel maar ook qua gebruiksgemak. Mijn kennis van interactieve vormgeving komt hier goed van pas. Mijn directe collega is daarentegen gespecialiseerd in het schrijven van creatieve content, dus die is dan de hoofdverantwoordelijke van bijvoorbeeld het schrijven van de socials. Maar omdat ons team zo klein is doen we de taken natuurlijk ook gewoon samen en is ons werk niet erg af gekaderd. Ik schrijf ook wel eens een nieuwsbrief en zij pakt ook wel eens meetings over onze webshop op. Dit maakt je werk erg gevarieerd. Geen dag is hetzelfde.”

Waar zou jij je graag nog verder in willen ontwikkelen op het gebied van Marketing?
“Op dit moment ben ik erg veel aan het leren over de analytische kant van het marketing vak. Het maken en ontwerpen van verschillende content, dat heb ik al veel gedaan. Maar om dan vervolgens te meten hoe goed het scoort, dat is een nieuwe skills set voor mij. Dat ik van tevoren wist dat ik de kans kreeg om mij hier binnen Kersten in te ontwikkelen is ook een van de redenen waarom ik de baan heb aangenomen. Inmiddels is er al een training gegeven en heb ik mijn eerste Google Analytics certificaat binnen. Het vak is breed en er is zoveel om meer over te leren dat ik denk dat het volgende onderwerp vanzelf mijn aandacht wel zal pakken als de tijd rijp is.”

Welke tip zou jij willen meegeven aan professionals die opzoek zijn naar een nieuwe uitdaging?
“Zet jezelf op beschikbaar op LinkedIn. Dit kan ook op een manier dat je huidige collega’s dat nog niet zien. Hierdoor weten mensen die talent zoeken dat je ook open staat voor iets nieuws. Zorg dat je online profielen en CV up to date zijn en blijf actief zoeken naar de nieuwe vacatures die er elke dag bijkomen. Ik zeg wel eens: Finding a job, is a job. Maar als je actief opzoek gaat zul je snel iets nieuws vinden. Recruiters zoals die van Status Pro kunnen je daar altijd bij helpen.”

Connecting Talent with Opportunity
Ook benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen bij één van onze eindklanten? Of ben jij juist op zoek naar professionals binnen de marketing? Neem dan contact op via hello@status-pro.nl of bel naar 0172-334011.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media