BLOG

Vacature content (7)
Vacature content (8)

Behind the scenes: Lennart van der Doelen, Recruitment Consultant Sales

Sinds januari 2021 is Lennart verbonden aan Status Pro met een eigen vestiging in Bergen op Zoom. Lennart opereerde tot voor kort nog binnen de logistieke- en technische branche. In het eerste jaar dat hij zichzelf ontwikkelde tot Recruitment Consultant, heeft hij veel sales kandidaten succesvol bemiddeld. De sales sector voelde voor Lennart vertrouwd gezien zijn achtergrond. In het gehele proces heeft hij zich kunnen verdiepen in sales en de bijbehorende functies. Het vakgebied sales heeft bij Status Pro in de basis gestaan van ons succes. Om nog succesvoller te zijn in de rol van Recruitment Consultant is Lennart sinds januari 2022 actief in het vakgebied sales en bouwt hij de business unit verder uit. Met een gezonde dosis ambitie verbindt hij dagelijks professionals met sterke werkgevers.

Stel jezelf eens voor
Mijn naam is Lennart van der Doelen, 26 jaar oud en ik woon in Halsteren. Hiervoor heb ik een eigen eetgelegenheid gehad en daarvoor heb ik de studie hbo Vastgoed en Makelaardij gevolgd, maar niet afgerond. De studie die ik wel heb behaald is mbo+ Marketing en Communicatie op het Florijn College in Breda. Mijn hobby’s zijn fitnessen en mooie plekken ontdekken op de wereld. Verder geef ik in mijn privé tijd graag invulling aan leuke en gezellige dingen doen met mijn vrienden of vriendin.

Hoe ben je met Status Pro in aanraking gekomen?
Ik was al bekend met Status Pro door Romano Denneboom. Ik stond op het punt om mijn eetgelegenheid te verkopen en keek tegelijkertijd ook al uit naar een nieuwe uitdaging. Zodoende is het balletje gaan rollen en ben ik in gesprek geraakt met Estafano, Managing Director bij Status Pro. Dit klikte gelijk goed.

Wat heeft ervoor gezorgd om de samenwerking met Status Pro aan te gaan?
Na het verkopen van de eetgelegenheid, zocht ik iets nieuws waarop ik mij volledig kon storten. Status Pro bood mij deze kans aan, een kans om mijn ambities voort te zetten. Daarnaast zorgde het goede gevoel dat Status Pro mij gelijk gaf ervoor om de samenwerking aan te gaan. Het was voor mij al gauw duidelijk dat een rol als Recruitment Consultant heel goed past bij mijn vaardigheden en karakter. Het verbinden van professionals aan uitdagingen en de verbanden te leggen voor klanten om het eerste traject van de sollicitatie uithanden te nemen doe ik maar al te graag.

Hoe is de ambitie om te gaan ondernemen ontstaan?
Eigenlijk is de ambitie om te ondernemen gegroeid naar mate ik ouder ben geworden. Je weet van jongs af aan wel wat je ongeveer leuk vindt, maar je merkt pas met de jaren welke branches en beroepen je echt interesseren. Vroeger wilde ik eigenlijk altijd piloot worden. Het leek mij interessant en uitdagend om zo’n groot gevaarte te besturen en het idee dat ik de verantwoordelijkheid zou dragen om passagiers van A naar B te brengen had ik eveneens veel belangstelling voor. Uiteindelijk kreeg ik op mijn 14e mijn eerste bijbaan in een cafetaria. Sindsdien heb ik eigenlijk alleen maar in de horeca gewerkt. In totaal ben ik in 6 verschillende cafetaria’s werkzaam geweest. Toen merkte ik dat dit wel echt iets was waarin ik mijzelf wilde door ontwikkelen. Daarnaast is de kans om mijn eigen cafetaria op te zetten in mijn schoot geworpen en heb ik deze kans aangepakt.

Vanaf dat moment kreeg ik de bevestiging dat ik ondernemen leuk vind. Zeker als ik terugkijk naar hoe ik vroeger was en naar mijn eigenschappen valt alles op zijn plek. Ik heb het altijd al prettig gevonden om alles zelf te ontdekken, de touwtjes in handen te nemen en een team aan te sturen. Daarnaast vind ik teamprestatie niet geheel onbelangrijk.

Kun je ons wat meer vertellen over jouw ervaringen als ondernemer?
Het is voornamelijk heel erg hard werken om je doelen te behalen. Daarnaast kunnen je doelen groter zijn dan wanneer je in loondienst bent. Je wordt door niemand geremd of tegengehouden. Het is wel zo dat je harder kan vallen en grotere fouten kan maken, maar succes betekent negen keer vallen, tien keer opstaan!

Hoe is de carrière switch van de horeca naar recruitment tot stand gekomen? En wat vind je het meest bijzonder aan dit vak?
Eigenlijk is het in elkaar overgegaan. Toen ik mijn eetgelegenheid ging verkopen, is Status Pro op mijn pad gekomen door Romano Denneboom. Ik ben in gesprek geraakt met Estafano en daar kwam voor mij aan het licht dat Recruitment Consultant wel een beroep is waarin ik mijn vaardigheden goed tot zijn recht kan laten komen. Het meest bijzondere aan dit vak vind ik dat ik klanten en kandidaten met elkaar kan verbinden en mensen help aan de volgende stap in hun carrière. Dat geeft voldoening.

Hoe onderscheidt Status Pro zich op de markt volgens jou en wat spreekt jou het meeste aan hierin?
Status Pro onderscheidt zich het meest op de markt, omdat we werken met domeinspecialisten die precies het verband in kaart brengen tussen wat een klant zoekt en wat een professional kan bieden. Wij nemen het gehele eerste traject van de sollicitatie uithanden voor een klant. Daarin gaan we ook met de professional de diepte in om zo de beste werkomgeving te vinden.

Op welke wijze ondersteun jij organisaties bij het aansluiten van talent?
Door de kandidaat zoveel mogelijk aan de voorkant te screenen en de juiste vragen te stellen, zodat het gevraagde profiel zo goed mogelijk aansluit op de vraag van de organisatie.

Wat voor type sales professionals verbind jij aan Status Pro?
Ik verbind High Potentials of MVP’s (Most Valuable Professionals) aan Status Pro. Ik probeer de beste kandidaten in zijn of haar vak te verbinden, van Inside Sales Medewerkers tot aan Senior Accountmanagers.

Op welke wijze kan jij een meerwaarde zijn voor sales professionals die uitkijken naar de volgende stap?
Ik kan van meerwaarde zijn bij het zoeken naar een nieuwe carrière of een carrière switch. We gaan met professionals in gesprek en de diepte in. Op deze wijze kunnen we het beste inventariseren wat de wensen en eisen zijn in een nieuwe baan. We kijken naar wat de verbanden zijn tussen vorige werkzaamheden, vaardigheden en wat professionals belangrijk vinden bij de volgende stap. Zo realiseren we ambities.

Wat is voor jou een hoogtepunt geweest in jouw carrière?
Ik geloof dat ik twee hoogtepunten heb in mijn carrière. Namelijk dat ik op mijn 20ste mijn eigen eetgelegenheid heb gehad en op mijn 25ste mijn eigen Status Pro vestiging in Bergen op Zoom.

Welke ontwikkelingen binnen de recruitment houd jij nauwlettend in de gaten?
Ik maak gebruik van verschillende websites die ik in de gaten houd. De krapte op de arbeidsmarkt die nu heerst is bijvoorbeeld een ontwikkeling wat ik heel erg in de gaten houd. Beschikbare sales professionals hebben voor het kiezen en zijn überhaupt schaars op dit moment, dit maakt het soms nog moeilijker om de juiste kandidaat te vinden. Daarnaast vergt dit een hele andere aanpak, waarbij marketing hier een groot onderdeel van is.

Wat zijn jouw toekomstplannen met Status Pro?
Mijn toekomstplannen zijn om Status Pro Bergen op Zoom verder te laten uitgroeien tot een grote naam in deze regio waar mooie klanten bij aangesloten zijn, die ik kan helpen en begeleiden met een groot team onder mijn hoede. Tevens wil ik kijken of ik bij Status Pro Sport mijn diensten kan aanbieden om in die branche te kunnen groeien.

Welk advies wil je graag meegeven aan professionals?
Als jij je verder wil ontwikkelen of doorgroeien, laat je dan niet tegenhouden. Er is altijd een job of bedrijf die jou wil helpen. Stippel je weg uit en zet je mijlpalen!
“Een droom met een datum is een doel”

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2023
Volg ons via social media