BLOG

tyler-lastovich-kylL5DcscOA-unsplash-scaled
KPN

Het opleiden van young sales professionals: Marloes Miedema vertelt

SalesValue is een jonge, dynamische organisatie die snel groeit. Ze zijn gespecialiseerd in het verkopen van IT- en telecomdiensten aan zakelijke klanten. Van het MKB tot aan het grootzakelijk. Met een hecht team van meer dan 130 medewerkers verspreid door heel het land streeft SalesValue om de beste service te verlenen. Het team bestaat uit ambitieuze verkopers die beschikken over de technieken en vaardigheden om de zakelijke diensten te verkopen. Met zichtbaar meer rendement en kortere salescycles. Daarom worden zij zo gewaardeerd door hun opdrachtgevers, maar vooral ook door de klanten van deze opdrachtgevers.

Marloes Miedema is werkzaam als Corporate Recruiter bij SalesValue in Leusden. Zij is verantwoordelijk voor de recruitment en trainingen van Accountmanagers die werkzaam zijn voor landelijke telecom providers, waaronder KPN. Marloes werkt al 10 jaar samen met Status Pro voor de invulling van de vacatures. Jaarlijks wordt er door beide partijen gewerkt aan meerdere sales vacatures. Marloes analyseert altijd de ontwikkelingen binnen recruitment en wat de drijfveren zijn van young professionals. Met deze data helpt zij iedere verkoper bij SalesValue de beste versie van zichzelf te bereiken.

“Binnen SalesValue ben ik verantwoordelijk voor recruitment en trainingen. In samenwerking met recruitmentbureaus kom ik in contact met kandidaten en na een stevig assessment besluit ik (in samenwerking met de Salesmanager) of deze persoon past binnen de organisatie en de leuke, maar pittige job die ingevuld moet worden. Daarnaast zorg ik ervoor dat onze medewerkers worden opgeleid. Soms op basis van een vaststaand ‘trainingsmenu’, soms op basis van persoonlijke behoeften en soms op basis van specifieke uitdagingen in het portfolio. Zo worden onze medewerkers gedurende het gehele jaar regelmatig getraind en continu gecoached. Verder coach ik onze Salesmanagers, met als doel; het nog verder versterken van de samenwerking tussen hen en het team.

Regelmatig checken we waar de behoefte ligt op het vlak van ontwikkeling, bijvoorbeeld door onze mensen mee te laten denken. Bij indiensttreding zijn diverse trainingen uiteraard verplicht, waarbij ons online leerplatform, vol met waardevolle e-learnings, een belangrijke rol speelt. Veel trainingen die wij aanbieden zijn op vrijwillige basis. Vaak stellen we een aantal trainingen voor, waarbij de medewerker zelf bepaalt welke training hij/zij wil volgen. Daarnaast zorgen we ervoor dat men altijd up-to-date is als het aankomt op het portfolio. En indien er geen kant en klare training beschikbaar is, ontwikkelen we die, zodat we die volledig kunnen laten aansluiten op de behoeften van onze mensen.

Als het gaat om ontwikkelingen binnen recruitment kijk ik meer naar bewegingen bij young professionals; wat drijft hen vandaag de dag? Ik vind het mooi om te zien dat er in de loop der jaren een verschuiving in de markt heeft plaatsgevonden van ‘waarom zouden we jou moeten aannemen?’, naar ‘waarom zou ik bij jullie willen werken?’. In gesprekken ga ik daarom graag dieper in op de persoonlijkheid van een individu. Wat iemand allemaal kan en gedaan heeft is belangrijk, maar het verhaal erachter, daar moet je naartoe.

Binnen SalesValue werken we met supergemotiveerde mensen die altijd voor het hoogst haalbare doel gaan, waarbij plezier een belangrijke waarde is. Er wordt hard gewerkt, de betrokkenheid is groot en persoonlijke ontwikkeling wordt door een ieder als waardevol gezien. De drive die ik zie bij onze mensen maakt dat we zo succesvol zijn.

De uitdaging zit vooral in het maandelijks presteren; we werken met maandtargets, dus elke maand staat de teller weer op 0. Als je het hebt over uitdagingen en kansen op persoonlijk vlak, kun je denken aan de doorgroeimogelijkheid van junior, naar medior, tot senior Adviseur. Daarbij heeft de senior Adviseur naast een hoger target, ook de verantwoordelijkheid om proactief collega’s te ondersteunen waar mogelijk. Daarnaast zijn diverse Verkoopadviseurs doorgegroeid in de rol van Manager en hebben verschillende collega’s hun vleugels uitgeslagen binnen andere entiteiten van onze overkoepelende organisatie, The IT Channel Company.”

Connecting Talent with Opportunity
Ook benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen bij SalesValue en/of onze andere eindklanten? Of ben jij juist op zoek naar professionals binnen de sales? Neem dan contact op via hello@status-pro.nl of bel naar 0172-853292.