BLOG

Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset

Het creëren van werkgelegenheid voor de Surinaamse arbeidsmarkt

Status Pro heeft in 2023 zijn eigen servicekantoor geopend in Suriname. Status Pro Suriname fungeert als het servicekantoor voor recruitment, sales, marketing, en jouw backoffice. Ons specialisme ligt in het sourcen van geschikte kandidaten, ondersteund door onze expertise op het gebied van recruitment. We richten ons op de identiteit van de organisatie en verbinden deze met onze domeinkennis, de doelgroep en de arbeidsmarkt, waardoor we in staat zijn de beste kandidaten voor iedere organisatie te sourcen.

In Suriname hebben we een getalenteerd team van Recruitment Consultants en Talent Sourcers. Robert Geurts is Recruitment Consultant en kent een bijzondere achtergrond met rijke ervaring die bijdragen aan zijn aanpak in recruitment. Lees verder en leer meer over zijn verantwoordelijkheden, zijn passie voor het helpen van anderen, en zijn toekomstige ambities binnen ons groeiende team in Paramaribo.

Vertel ons eens wat meer over jezelf en je achtergrond?
“Mijn naam is Robert Geurts. Ik ben 40 jaar jong en vader van twee prachtige kinderen. Ik ben opgegroeid in Nederland en van zowel Nederlandse (vader) als Surinaamse (moeder) afkomst. Ik heb daar na mijn vwo opleiding de hbo opleiding voor Sociaal Juridisch Medewerker gevolgd. Dit was een deeltijdopleiding en daarnaast werkte ik als Medewerker Werk en Inkomen bij het (toenmalige) CWI voor Jongeren in Den Haag. 

Op mijn 25e besloot ik dat ik toe was aan een nieuw avontuur en ben ik naar Suriname geëmigreerd. Ik heb vervolgens jarenlang gewerkt bij een Ground Handling Company op de Surinaamse Luchthaven JAP International Airport. Dit bedrijf was verantwoordelijk voor de totale afhandeling van Charter vluchten en daarnaast ook voor de belading (in en uitladen) van alle commerciële vluchten. Ik was daar begonnen als Supervisor en heb in de negen jaren dat ik daar werkzaam was mij uiteindelijk omhoog gewerkt tot Chief Operations Officer. Helaas heeft dit bedrijf vanwege politieke belangen etc. het niet volgehouden en ben ik toen begonnen om voor mijzelf te werken. 

Ik heb toen een NV opgericht waarin ik was begonnen met importeren van verschillende producten voor particuliere klanten. Vervolgens ben ik in aanraking gekomen met een importeur/distributeur van exclusieve dranken bekend als CasaRon B.V. Ik ben toen begonnen met het importeren en distribueren van Cubaanse rum genaamd Ron Cubay. Ik heb dit toen voor de Corona tijd opgezet en momenteel in samenwerking met een lokale bekende distributeur nog lopen.”

Hoe ben je in aanraking gekomen met Status Pro en wat heeft jou doen besluiten om deze nieuwe uitdaging aan te gaan?
“Ik ken de Managing Director van Status Pro en zijn allereerste business partner vanuit mijn jeugd. Wij hebben alle drie samen in hetzelfde voetbalelftal gespeeld en deze vriendschap altijd weten te onderhouden. Zodoende hoorde ik dat er een kantoor in Suriname geopend zou worden. Ik was op dat moment in de fase dat ik juist naar wat meer stabiliteit zocht dus los van de drankenlijn wilde ik iets gaan doen waarmee ik wat meer zekerheid kan inbouwen en zodoende kwam dit als geroepen. Ik ken in Suriname na 15 jaar alle hoeken en gaten en op die manier leek het mij dan ook ideaal om hierin een rol te gaan vervullen die ik nu als te zijne franchisenemer bekleed.”

Hoe ziet jouw huidige functie eruit?
“Ik ben als Recruitment Consultant verantwoordelijk voor het binnenhalen van openstaande vacatures en ervoor te zorgen dat deze zo snel en goed mogelijk worden ingevuld. Met mijn expertise zorg ik ervoor dat ik samen met ons team de juiste methodiek hanteer om dit keer op keer zo goed en efficiënt mogelijk te doen.”

Kan je ons eens meenemen in hoe een dag er uit ziet?
“Wij staan hier wat eerder op dan in Nederland omdat we natuurlijk met het tijdsverschil zitten dus wij starten om 7 uur in de ochtend op ons kantoor aan de Ringweg waar wij momenteel met ons drieën genieten van ons splinternieuwe kantoor met alles erop en eraan. En tot een uur of 4 uur zitten wij hier met elkaar de werkzaamheden te verrichten.’

Op welke wijze sta je in contact met jouw collega’s in Nederland?
“Voornamelijk via Teams door te videobellen maar ook via andere platformen zoals Monday, Outlook, Whatsapp etc.”

Wat zijn tot nu toe de leukste opdrachten waar je aan hebt gewerkt?
“De leukste opdracht was voor mij een opdracht binnen onze business unit Sales. Ik was hiervoor op zoek naar een Sales Support Medewerker en kwam daardoor in contact met verschillende leuke kandidaten en ook intern met onze eigen collega’s.”

Wat spreekt jou het meest aan in recruitment? 
“Het helpen van mensen aan een baan waar zij ook echt gelukkig van worden en de dankbaarheid die daarbij komt kijken.”

Welke ambities heb jij voor de toekomst?
“In de toekomst wil ik graag mijn ervaring en kwaliteiten kunnen overdragen aan Surinaamse werknemers die daardoor ook deel kunnen uitmaken van Status Pro en wij op die manier ons steentje kunnen bijdragen aan het creëren van werkgelegenheid voor de Surinaamse arbeidsmarkt.”

Waar zie jij de meerwaarde voor onze opdrachtgevers, vanuit jouw rol vanuit ons kantoor in Paramaribo? 
“Met name in de tijden. Wij kunnen hier makkelijker op tijden bellen waar kandidaten eerder beschikbaar kunnen zijn dan in Nederland vanwege het tijdsverschil. Dus de kans dat wij dan iemand kunnen bereiken, die tijdens kantoortijden in Nederland niet bereikbaar was, is groot. En daarnaast waarborgen wij dezelfde kwaliteit als het kantoor in Nederland.”

We zijn nog op zoek naar meer nieuwe collega’s in Paramaribo. Wat kan jij hen vertellen over deze functie en het perspectief die zij bij ons hebben?
“Wij zijn voornamelijk op zoek naar Talent Sourcers en Recruitment Marketeers. Mijn rol is wat anders maar wat ik erover kan vertellen is dat zij in een betrouwbare en vooruitstrevende omgeving terecht zullen komen waarin zij gegarandeerd zullen leren van de duidelijke structuur en processen binnen de organisatie. Daarnaast kunnen zij aan de hand van hun prestaties ook doorgroeien. En misschien nog wel het allerbelangrijkste is dat zij terecht komen in een team waarbij we nog vrij jong zijn en er een goede sfeer en werk ethiek heerst.”

Connecting Talent with Opportunity
Wil jij werken in een internationale en jonge omgeving die jou stimuleert om het beste uit jezelf te halen? Status Pro is op zoek naar gedreven en enthousiaste collega’s die het team in Suriname komen versterken. Bekijk onze interne vacatures of neem contact met ons op.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media