BLOG

Processed with VSCO with hb2 preset
Spacewell algemeen (13)
Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset

“Suriname is een land met enorm veel talent en we zien daarom voldoende mogelijkheden om samen met de juiste professionals onze ambities te realiseren.”

Dit is een interview met Milano Naarden, Managing Consultant van de Business Unit IT Infra en initiatiefnemer van Status Pro Suriname. De opening van ons nieuwe servicekantoor in Suriname zorgt voor een nieuwe dynamiek binnen Status Pro. Na een succesvolle pilot in Suriname is gekozen voor een andere invulling van de posities binnen de recruitment teams. Lees hier meer over hoe dit tot stand is gekomen en wat de verwachtingen zijn omtrent de opening van ons nieuwe kantoor.

Kun je uitleggen hoe het nieuwe kantoor in Paramaribo past in de groeistrategie van Status Pro?
Status Pro werkt met professionals met een groot potentieel (High Potentials) en professionals van het hoogste niveau met onderscheidende kwaliteiten (Most Valuable Professionals). In de Nederlandse markt weten wij deze kandidaten te vinden en hierin ligt ook ons onderscheidend vermogen voor onze klanten. Dit draagt bij aan onze groei in Nederland. Suriname is een land is met enorm veel talent en we zien daarom voldoende mogelijkheden om samen met de juiste professionals onze ambities te realiseren.

Hoe is de oprichting van het kantoor tot stand gekomen?
We kijken positief terug op onze pilot met Talent Sourcers in Suriname. Vorig jaar zagen we kansen om hier meer mee te doen en begon het te leven om een kantoor op te richten in Suriname. Na het nodige voorbereidend werk in Nederland vertrok ik in april 2023 naar Suriname om de eerste stappen voor de oprichting te zetten. Toen heb ik ons ingeschreven bij de KKF en heb ik enkele bezichtigingen gedaan voor kantoorpanden. Op dat moment was Estafano van Aanholt – Managing Director van Status Pro – in Indonesië en hadden we te maken met een tijdsverschil van 10 uur. Via videocalls en video-opnames hebben we toen voor ons huidige kantoor gekozen.

Wat voor invloed had het kantoor in Indonesië op het openen van een kantoor in Suriname?
Het oprichten van een kantoor in het buitenland is uitdagend, vooral als het zich bevindt in een ander continent. Het was een groot voordeel dat Estafano al het Status Pro Sport kantoor geopend had in Indonesië. Hierdoor was hij al tegen bepaalde zaken aangelopen in het buitenland die anders verlopen dan we gewend zijn in Nederland. Ondanks dat ik Surinaamse ouders heb en ben opgegroeid met de Surinaamse cultuur maakte het Surinaamse arbeidsrecht geen onderdeel uit van mijn opvoeding. Met de oprichting van dit kantoor ben ik in een praktische snelcursus terecht gekomen.

Wat zijn enkele uitdagingen die komen kijken bij het opzetten van een kantoor in Suriname?
Met een vestiging in het buitenland heb je opeens te maken met andere spelregels op bijvoorbeeld het vlak van belastingen, verzekeringen en arbeidscontracten. Daarnaast beschikt Nederland over een van de wereldwijd beste infrastructuren. Hierdoor zijn we met bepaalde zaken verwend en alles is erop ingericht om optimaal productief te zijn. Wanneer je dan te maken krijgt met een regelmatige stroomstoring of een trage internetverbinding vraagt dit om geduld en een probleemoplossend vermogen. Met de nodige aanpassingen zijn we nu tot een goed draaiend kantoor gekomen.

Wat zijn de belangrijkste doelen die Status Pro wil bereiken met het nieuwe kantoor in Paramaribo op korte en lange termijn?
Het afgelopen half jaar kijken we terug op een opstartperiode waarbij het team in Suriname inmiddels op een redelijk niveau zit. Daarom willen we op korte termijn de grootte van het team verder opschalen om Status Pro als organisatie over de hele linie te ondersteunen. Op de lange termijn bieden we het team in Suriname het perspectief om door te groeien vanuit de Talent Sourcer positie naar functies zoals Recruitment Consultant of Managing Consultant. We staan voor kwalitatieve en duurzame relaties. Daarom bieden we een groeipad dat gericht is op een carrièrepad voor de lange termijn.

Hoe zal de samenwerking tussen de kantoren in Nederland en Suriname worden gecoördineerd?
Al jaren investeert Status Pro in een flexibele infrastructuur met bijbehorende tooling. Bijna 3 jaar geleden is Bryan Wilson, System Engineer van onze Legion begonnen met de migratie naar Azure Cloud. Inmiddels draaien we volledig in de cloud waardoor we binnen Nederland, maar ook

internationaal alle documentatie realtime kunnen uitwisselen. Verder hebben we vanuit Nederland dagelijks contact via de chat, telefoongesprekken en Teams videocalls. Dit jaar willen we vanuit Nederland elk kwartaal in Suriname zijn om de samenwerking en de betrokkenheid binnen het team te bevorderen.

Wat zijn de verwachtingen met betrekking tot het aantrekken van lokaal talent en het opleiden van nieuwe collega’s in Suriname?
Inmiddels zijn we ervaren in het aantrekken van lokaal talent en weten we ze op een goede manier op te leiden. We zien dat het aanslaat en we verwachten dat het telkens beter gaat. We zetten keer op keer stappen in het verscherpen van onze processen en nu we met Robert, Shiromani en Marcha vaste krachten hebben, helpt dit alleen maar in het opleidingstraject van nieuwe collega’s.

Op welke manier wil Status Pro iets betekenen voor Suriname?
In eerste instantie willen wij kansen bieden aan het talent wat aanwezig is in Suriname en die gedreven zijn om zich verder te ontwikkelen. We willen groeien als organisatie en tegelijkertijd het creëren van werkgelegenheid. In Nederland zijn we op zoek naar collega’s die zich voor de lange termijn verbinden aan onze organisatie omdat dit zorgt voor stabiliteit. Dit willen we ook in Suriname realiseren. Het zegt veel als mensen langer dan 5 jaar aan onze organisatie verbonden blijven. Verder willen we een grotere maatschappelijke bijdrage leveren en hebben we plannen met onze Status Pro Foundation. Dit moet dit jaar meer vorm krijgen en willen we op welzijnsvlak en educatie impact maken.

Wat zijn de verwachtingen voor 2024?
In 2024 moet Status Pro Suriname volledig geïntegreerd zijn binnen onze organisatie. Van ons team in Nederland zijn Estafano en ik naar ons kantoor geweest en we hebben iedereen ontmoet. In 2024 willen we met meer Nederlandse collega’s naar Suriname om die samenwerking te versterken. Daarnaast hebben wij voor ogen om in Q1 van 2024 uit te breiden naar een team bestaande uit 8 leden.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media