BLOG

Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset

Talent Sourcer aan het woord: Shiromani Doebri

Status Pro heeft in 2023 zijn eigen servicekantoor geopend in Suriname. Status Pro Suriname fungeert als het servicekantoor voor recruitment, sales, marketing, en jouw backoffice. Ons specialisme ligt in het sourcen van geschikte kandidaten, ondersteund door onze expertise op het gebied van recruitment. We richten ons op de identiteit van de organisatie en verbinden deze met onze domeinkennis, de doelgroep en de arbeidsmarkt, waardoor we in staat zijn de beste kandidaten voor iedere organisatie te sourcen.

In Suriname hebben we een getalenteerd team van Recruitment Consultants en Talent Sourcers. Zo is Shiromani Doebri sinds oktober 2023 onderdeel van Status Pro Suriname in de rol van Talent Sourcer. In dit interview deelt Shiromani het verhaal over haar professionele achtergrond, van haar studie Bedrijfskunde tot haar rol als Talent Sourcer, waar ze zich inzet voor het vinden van de perfecte match tussen kandidaten en opdrachtgevers.

Vertel ons eens wat meer over jezelf en je achtergrond?
“Mijn naam is Shiromani Doebri. Ik ben 24 jaartjes jong en ongehuwd. Ik woon nog bij mijn ouders in het district Wanica. Ik heb mijn vwo-diploma behaald met een Q pakket en studeer nu Bedrijfskunde op hbo-niveau. Ik zit momenteel in mijn laatste schooljaar en wil hierna verder studeren. Ik wist altijd dat ik een functie in de HR wil bekleden en koos bewust voor deze studierichting. Ik begon op mijn 16e al met werken. Ik maakte mijn eerste stap als Outdoor Agent bij een telecommunicatiebedrijf. Na enkele maanden in het veld te werken, kreeg ik de kans om als Customer Care Agent op het kantoor te werken. Hiernaast mocht ik ook veel assisteren met het beheren, verbeteren en bedenken van nieuwe strategieën op het NPS gebied.”

Hoe ben je in aanraking gekomen met Status Pro en wat heeft jou doen besluiten om deze nieuwe uitdaging aan te gaan?
“Na 6 jaar gewerkt te hebben als Customer Care Agent, wilde ik de volgende stap maken in mijn loopbaan. Hierdoor ging ik actief op zoek naar een andere baan. Zo kwam ik de vacature van Talent Sourcer bij Status Pro tegen op Facebook. Vanwege mijn wens om in de HR te zitten, duurde het nog geen twee seconden om de vacature aan te klikken. Het trok mij meteen aan en ging ik aan de slag om mijn CV en motivatie te sturen. Ik heb niet lang hoeven te wachten voor ik een bericht ontving. Ik kwam in het sollicitatietraject te zitten en werd al heel gauw aangenomen. Ik werd er enorm blij van gezien recruitment een vak is binnen de HR en mijn interesse daarin ligt.”

Hoe ziet jouw huidige functie er uit?
“In mijn huidige functie zoek ik naar kandidaten voor de openstaande vacatures van onze opdrachtgevers. Ik verzamel de kandidaten in onze bestanden die beoordeeld worden door de Recruitment Consultant. Na de beoordeling mag ik de goedgekeurde kandidaten opbellen voor een screening. Daarnaast ondersteun ik in sales en verricht ik voorbereidende werkzaamheden, zoals het opstellen van laadlijsten. Tevens ondersteun ik bij de administratieve werkzaamheden.”

Kan je ons eens meenemen in hoe een dag er uit ziet?
“Mijn dag begint met het opmaken van een dagplanning. Hiervoor ga ik eerst communiceren met de Recruitment Consultants binnen de Business Unit IT Infra waar ik onderdeel van uitmaak. Samen kijken wij welke vacatures ik kan meenemen in mijn focus en welk strategie wij kunnen gebruiken. Na alles duidelijk overlegd te hebben, begin ik met de administratieve werkzaamheden, daarna ga ik op zoek naar kandidaten voor de vacatures in mijn focus waarna een pauze volgt. Na de pauze ga ik verder met het vinden van de geschikte kandidaten en volg ik deze op door hen op te bellen. Mijn dag eindigt met het afronden van administratieve werkzaamheden.”

Op welke wijze sta je in contact met jouw collega’s in Nederland?
“De communicatie komt via Teams tot stand door te (video)bellen en berichten naar elkaar te sturen. De updates worden ook geplaatst in een projectmanagementtool. Wij houden elkaar eveneens via de e-mail en WhatsApp op de hoogte van updates.”

Wat zijn tot nu toe de leukste opdrachten waar je aan hebt gewerkt?
“Mijn allerleukste opdracht tot nu toe is mijn eerste plaatsing. Ik mocht mijn eerste plaatsing in december 2023 realiseren. Het is zeker een mijlpaal als je dichter bij je targets komt te zitten en die ook vooral kan behalen. Ook vind ik het bijzonder dat ik in een Business Unit zit wat helemaal nieuw is voor mij. Dit maakt dat ik elke opdracht uitdagend vind, omdat ik steeds meer kan leren. Dit levert bijdrage aan mijn persoonlijke ontwikkeling en vergroot mijn expertise in het vak.”

Wat spreekt jou het meest aan in recruitment?
“In recruitment heb ik kennis gemaakt met de arbeidsmarkt. Hiermee besef ik meer hoe graag men doelen wil bereiken en daarvoor zeker een passende functie moeten bekleden. Het stelt mij zeer tevreden om deze kandidaten een stapje dichter bij hun doel te brengen door hen voor te stellen bij onze opdrachtgever via de Recruitment Consultants. Het is ook niet zomaar een kandidaat verbinden aan een vacature. Het is meer de passie herkennen die de kandidaat bezit, dit herken je door in contact te komen met de kandidaten.”

Welke ambities heb jij voor de toekomst?
“Ik zie mijzelf doorgroeien tot Recruitment Consultant op managementniveau. Ik wil heel graag het vak onder de knie hebben en met mijn opgebouwde ervaring mijn eigen team kunnen aansturen.”

Waar zie jij de meerwaarde voor onze opdrachtgevers, vanuit jouw rol vanuit ons kantoor in Paramaribo?
“Ik zie de meerwaarde voor onze opdrachtgevers in onze werktijden. Wij werken vanuit ons kantoor in Paramaribo tot half 4 ’s middags. Met het tijdsverschil in Nederland betekent dat wij de kandidaten na hun werktijden, na 18u Nederlandse tijd nog kunnen bellen, omdat het hier dan 14u is. Hiernaast leveren wij de vereiste kwaliteit van de aanvragen aan onze opdrachtgevers zonder dat het tijdsverschil invloed heeft op onze werkzaamheden.”

We zijn nog op zoek naar meer nieuwe collega’s in Paramaribo. Wat kan jij hen vertellen over deze functie en het perspectief die zij bij ons hebben?
“Op onze website vind je makkelijk de interne vacatures voor ons kantoor in Paramaribo. Ik wil je zeker bemoedigen om op de bij jou passende vacature te solliciteren. Hiermee versterk je niet alleen ons team, maar je ontwikkelt jezelf in het vak door elke dag nog wat bij te leren. Je komt terecht in een team waar er samen wordt gewerkt, je de juiste begeleiding krijgt, goed gecommuniceerd wordt, hulp aan elkaar wordt verleend, respect naar elkaar wordt getoond, maar ook vooral waar je je thuis voelt.”

Connecting Talent with Opportunity
Wil jij werken in een internationale en jonge omgeving die jou stimuleert om het beste uit jezelf te halen? Status Pro is op zoek naar gedreven en enthousiaste collega’s die het team in Suriname komen versterken. Bekijk onze interne vacatures of neem contact met ons op.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media