BLOG

20210614-STATUSPRO-86
insta 5
20210614-STATUSPRO-82

Behind the scenes: Thatiana Rodrigues Palitos, Recruitment Marketeer

Naam: Thatiana Rodrigues Palitos
Geboortedatum: 31 juli 1996
Woonplaats: Lisserbroek
Opleiding: HBO Communicatie
Functie: Recruitment Marketeer
Werkt bij: Status Pro

Hoe ben je met Status Pro in aanraking gekomen?
Via mijn collega Zane Drijsen (Recruitment Consultant Logistiek) ben ik bij Status Pro terecht gekomen. Ik kende het bedrijf al en des tijds was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging in marketing / communicatie. Ik plaatste een oproep op LinkedIn, waarna Estafano van Aanholt, de Managing Director van Status Pro graag met mij in gesprek wilde gaan. De recruitmentbranche was onbekend voor mij, maar ik was bereid om totaal iets nieuws te leren. Inmiddels ben ik al een jaar werkzaam bij Status Pro en zit ik er helemaal in.

Waarin maakt Status Pro het verschil volgens jou?
Wij oftewel de mensen die werkzaam zijn bij Status Pro zijn stuk voor stuk vakspecialisten. Dit zijn collega’s die een passie en affiniteit hebben met de vakgebieden waarin zij actief zijn. Het gaat hier om de branches Logistiek, IT en Bank- en Verzekeringen. Zo kunnen wij onze klanten en professionals optimaal voorzien van de juiste begeleiding en adviezen. Daarnaast maakt Status Pro echt het verschil in het persoonlijk contact. Wij hechten veel waarde aan de relatie en commitment met klanten. De beste match realiseren is iets waar we voor de volle 100% voor gaan.

Wat is jouw rol in het team?
Geen enkele dag is voor mij hetzelfde. Elke dag ondersteun ik al mijn collega’s in het binden van sterke professionals. Ik heb te maken met verschillende klanten waarvoor ik vacatureteksten schrijf en wervingscampagnes voor opzet. Tevens ben ik creatief bezig, werk ik aan de employer branding en bedenk ik samen met mijn marketingpartner Demi van den Nieuwendijk toffe content voor onze social media kanalen. Deze content is zeer divers, denk aan interviews, blogs, podcasts, klantcases enzovoort.

Hoe ziet je werkdag eruit?
Om 09.00u begint mijn werkdag en check ik als eerst mijn mailbox onder het genot van een kopje thee. Vervolgens neem ik samen met de Consultants mijn dag door en bekijken we samen waarbij ik nog kan ondersteunen om de juiste match te maken tussen klant en kandidaat. Dit doe ik dan door bijvoorbeeld een vacature uit te lichten met content, video, een social mediacampagne en/of een mailing. En zo kan ik nog veel meer manieren opnoemen. Tevens werk ik aan de employer branding van Status Pro. Dit doe ik o.a. door middel van leuke interviews, klantcases en andere concepten. Daarnaast werk ik blogs uit en blijf ik dagelijks nieuwe vormen van content creëren. Naast mijn marketingwerkzaamheden ben ik ook een Recruiter in spé. Zo sta ik veel in contact met professionals en probeer ik de juiste match te maken. Nogmaals, geen enkele dag is hetzelfde!

Wat maakt jouw werk zo uitdagend?
Simpelweg de diversiteit die deze functie mij biedt. Ik krijg veel vrijheid en ruimte voor mijn eigen inbreng. Op sommige momenten kan dit nog best pittig zijn, maar daar ligt dan ook weer de uitdaging.

Wat zijn je doelen voor jouw carrière bij Status Pro?
Ik geloof heel erg in het concept van Status Pro en zou het alleen maar tof vinden als ik dit nog verder kan uitbreiden. Mijn doel is om op de lange termijn een groot marketingteam op te bouwen waarvoor ik verantwoordelijk voor mag zijn. Het lijkt mij ontzettend leuk om de kennis en ervaring die ik op doe te kunnen overdragen, zodat we met het gehele team Status Pro naar een hoger niveau kunnen brengen.

Wat was het beste advies wat je gekregen hebt?
Het beste advies wat ik ooit heb gekregen is dat je écht iets moet doen wat je oprecht leuk vindt. Dit is zoveel belangrijker dan succesvol zijn. Daarnaast is mij ook altijd verteld dat je nooit jezelf tekort moet doen om een ander gelukkig te maken. Het geluk komt uit jezelf, niet uit een ander! En vergeet ook nooit dat alle kennis die jij inwint puur voor jezelf is, niet voor de buitenwereld.

Voor wie heb jij bewondering?
Ik heb de meeste bewondering voor mijn moeder. Ik ken geen sterkere vrouw. Helemaal vanuit Brazilië naar Nederland gekomen, geen familie om haar heen, twee kinderen opgevoed en er alles aan gedaan zodat mijn zus en ik niks tekortkwamen. Haar doorzettingsvermogen en wilskracht zal vroeg of laat de reden zijn van mijn succes.

Wat is jouw motto?
“Work hard in silence, let your success be your noise”. Mijn ouders hebben mij altijd verteld dat alles wat ik doe, ik écht voor mijzelf doe. Niemand hoeft op de hoogte te zijn van wat ik doe of waar ik mee bezig ben. Wanneer het eenmaal zo ver is, zal het succes zijn eigen lawaai maken voor de buitenwereld.

Wat zijn je hobby’s?
Ik heb vroeger altijd gedanst. Dit is nog steeds wel een hobby van mij, echter doe ik er sinds mijn zestiende niks meer mee. Maar soms kriebelt het nog en overweeg ik steeds meer om het weer te gaan oppakken. Verder houd ik ervan om tijd door te brengen met de mensen die ik liefheb.

Wat is jouw ‘guilty pleasure’?
Kinder Bueno in alle soorten en smaken.

Noem één ding wat op jouw bucketlist staat?
Ik wil graag de wereld verkennen. Ik ben al op veel plekken geweest, maar in 2019 ben ik gaan backpacken door Thailand en dat was de mooiste reis die ik ooit heb mogen meemaken. Dus het liefst knijp ik er een jaartje tussenuit voor een wereldreis. Daarnaast heb ik er altijd van gedroomd om te emigreren naar een warm land en waar ik mijn eigen huis op een klif kan laten bouwen.

Waar ben je het meest trots op?
Ik ben het meest trots op wat ik tot nu toe heb mogen bereiken. Vroeger op de basisschool had mijn leraar niet veel vertrouwen in mij. Uiteindelijk heb ik mijn middelbare school en HBO aan één stuk door afgerond en mocht ik mijzelf op mijn 20e een Communicatie Professional noemen. Daarnaast sluit ik het behalen van een master ook zeker niet uit! “We live and learn”.

Welke tips wil je meegeven aan mede-professionals?
Het enige dat tussen jou en je doel staat is alles wat jij jezelf vertelt dat je het niet kan. Als iets niet werkt, verander dan enkel het plan en nooit het doel. Geef jezelf de tijd om te leren en te ontwikkelen en ga niet bij de pakken neerzitten als iets niet volgens plan gaat. Always look at the bright side!

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media