BLOG

20221104-STATUSPRO-127
20221104-STATUSPRO-44

Een nieuw hoofdstuk als Recruitment Consultant

Sander Basselier begon in februari 2021 met zijn stage bij Status Pro. Na een halfjaar kwam dit ten einde en keerde hij terug naar school. De stageperiode was hem goed bevallen, waarna Sander de kans kreeg om parttime in dienst te komen als Talent Sourcer in mei 2022. Door zijn hoge en gezonde dosis ambitie heeft Sander na zes maanden de volgende stap weten te maken als Recruitment Consultant en werkt hij hard aan zijn toekomst.

Wat is jouw huidige functie?
“Op dit moment ben ik Recruitment Consultant voor de business unit Logistiek. De voornaamste taak die je als Recruitment Consultant hebt, is terug te vinden in de functietitel. Ik ben verantwoordelijk voor het leveren van consult tijdens het recruitmentproces. Binnen Status Pro doen we dit van A tot Z.

Dit houdt in dat we verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de werving, maar ook voor het vinden van nieuwe opdrachtgevers. Verder zijn we dagelijks bezig met het adviseren van zowel kandidaten als klanten. Hier hoort ook het op- en uitzetten van een geschikte wervingscampagne bij. Dit baseren we op basis van de aanvraag van de klant.

De ‘Recruitment Consultant rol’, noemen we ook wel een 360 graden rol, omdat we als Consultants opereren in een landschap waar we zelf verantwoordelijk zijn voor alle recruitment gerelateerde werkzaamheden. We zijn in de lead en dat betekent dat we dit proces op dagelijkse basis actief aansturen en bijschaven indien nodig.”

Waar haal jij de meeste voldoening uit in jouw functie?
“Het belangrijkste in deze functie, voor mij persoonlijk, is dat ik andere kan helpen met het realiseren van ambities. Ik ben zelf ook ambitieus en weet wat een ambitie voor een kandidaat kan betekenen. Een ambitie is iets dat je elke dag met je meedraagt. Het maakt deel uit van je identiteit en wie jij bent als persoon. Een deel uitmaken van de persoonlijke groei van een individu doet mij goed. Dit is dan ook waarom ik zelf de ambitie heb om verder te groeien binnen het recruitment vak. Met deze gedachte in mijn achterhoofd, haal ik elke dag voldoening uit mijn functie.”

Hoe heb jij jouw ontwikkeling ervaren binnen Status Pro?
“Ik moet eerlijk zeggen dat dit cliché gaat klinken, maar de manier en de snelheid waarop je je wilt ontwikkelen ligt hier in jouw eigen handen. Als je snel wilt groeien, dan zijn daar de opties voor. Wil je een stapje terug doen? Dan zal Status Pro met je meedenken.

Ik denk dat we ons hiermee onderscheiden ten opzichte van andere partijen. Als partij is ons bedrijf wendbaar en dat maakt ons uniek. Voor mijn ontwikkeling betekende dit dat ik snel een stap kon zetten richting Recruitment Consultant. Mijn ambities groeien mee met het bedrijf, waardoor we goed op elkaar ingespeeld zijn.”

Wat waren voor jou de grootste leermomenten?
“Mijn leermomenten zaten voornamelijk in het stukje inventarisatie. Ik denk dat het als Recruitment Consultant belangrijk is dat je zowel de wensen van de klant als die van de kandidaat leert te respecteren en te waarderen. Bij een perfecte inventarisatie zijn er weinig vragen vanaf de klant haar kant en zal de kandidaat (hoogstwaarschijnlijk) een soepel sollicitatietraject tegemoet gaan. Op het moment dat je tijdens de inventarisatie de kantjes ervan afloopt, kan dit voor een kink in de kabel zorgen. Dit wil je koste wat het kost voorkomen, want het zou zo maar kunnen dat dit een impact zal hebben op het traject.

Ik heb deze fouten gemaakt en daar ben ik content mee. Deze fouten zetten de inventarisatie in perspectief en stellen mij in staat om de juiste vragen aan de kandidaat te stellen, zodat zij een betere kans maken op een eventuele volgende stap in hun loopbaan.”

Hoe combineer jij jouw studie met het werken?
“Studie en werk gaan hand in hand, aangezien ik de kans krijg om mijn theoretische kennis en operationele kennis verder uit te breiden. Door een link tussen de operatie en de theorie te leggen, snap ik beter hoe bepaalde bedrijfsprocessen in elkaar steken en dit helpt mij verder binnen mijn studie. Voor de rest speelt tijdmanagement hier een grote rol en besteed ik zoveel mogelijk tijd buiten werk aan mijn studie.”

Je gaat binnenkort jouw afstudeeronderzoek verrichten bij Status Pro. Kan je ons hier meer over vertellen?
“Als we kijken naar het afstudeeronderzoek binnen Status Pro wil ik dit gaan richten op de technologie die we hebben binnen het bedrijf. We zijn aan het professionaliseren als het gaat om bedrijfsprocessen. Dit brengt uiteraard een hoop vragen met zich mee. Door op basis van data te sturen en deze data juist te interpreteren, denk ik dat wij als organisatie grote stappen kunnen gaan maken. Ik ben mij op dit moment aan het verdiepen in een nieuw ATS-systeem en DAS-portaal.”

Welke mogelijkheden zie jij binnen Status Pro en wat zijn hierin jouw ambities?
“De mogelijkheden zijn natuurlijk onbegrensd. Dit maakt het voor mij lastig om een concrete ambitie te formuleren. In de aankomende jaren wil ik mij zo snel mogelijk richting senior ontwikkelen, zodat ik het recruitment proces tot in de puntjes leer kennen. Hierna zou ik eventuele stappen willen zetten richting een leidinggevende of een coördinerende rol.”

Wat zijn jouw doelen binnen Status Pro?
“Mijn doel is om een aanvulling te zijn binnen de organisatie en kennis op te bouwen over elk proces wat plaatsvindt binnen de business. Deze generalistische aanpak zal mij in staat stellen om zo goed mogelijk op strategisch en tactisch gebied te sturen in de toekomst. Op basis van de kennis die ik meeneem, wil ik helpen met het ontwerpen van deze processen.

Als het gaat om een specifiek doel qua functie zou ik mij willen ontwikkelen tot partner of leidinggevende, omdat dit past binnen mijn persoonlijke groeiambitie.”

We Are Looking For Happyholics
Wil jij, net zoals Sander, werken in een dynamische omgeving die jou stimuleert om het beste uit jezelf te halen? Status Pro is op zoek naar gedreven en enthousiaste collega’s die het team komen versterken! Bekijk hier de vacatures of neem vrijblijvend contact met ons op

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media