BLOG

20220405-STATUSPRO-3

Welke voordelen kan een recruiter voor jou als werkzoekende hebben?

Je hebt er vast wel eens mee te maken gehad. Via LinkedIn krijg je een bericht van een Recruiter met de vraag of jij geïnteresseerd bent in een nieuwe vacature. Tegenwoordig hangt er vaak een negatief stigma over Recruiters. Maar is dat wel terecht? Om hier antwoord op te geven vertellen wij welke voordelen een Recruiter kan hebben voor jou als werkzoekende.

Breder netwerk
Om te beginnen beschikken Recruiters over een groot netwerk. Dit betekent dat zij veel sneller en gemakkelijker in contact kunnen komen met diverse organisaties. Op basis van jouw ervaringen en voorkeuren kan de Recruiter hierdoor niet alleen kijken naar een geschikte functie, maar ook naar een passende organisatie. Hierdoor hoef jij minder energie in te zetten om gezien te worden.

Sparringpartner en betrokkenheid
Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging maar weet je niet goed waar je precies op zoek naar bent? Een Recruiter kan je ook bijstaan als sparringpartner. Zo weet de Recruiter precies welke tips hij of zij je kan meegeven tijdens een sollicitatiegesprek, hoe je een goed cv kan opmaken etc. Hierdoor zal je tijdens het gehele proces worden bijgestaan. Tevens kan een Recruiter een luisterend oor bieden. Niet iedereen heeft leuke ervaringen meegemaakt op de werkvloer. Een Recruiter kan daarom met volle aandacht naar jouw verhaal en ervaringen luisteren. Dit kan eveneens goed helpen bij het proces van het vinden naar een volgende uitdaging met een positieve mindset.

Expertise
Naast hun brede netwerk hebben Recruiters hun eigen expertise in een bepaald vakgebied. Door zijn of haar ervaring met de arbeidsmarkt weet de Recruiter precies of jij als werkzoekende de skills bevat voor een specifieke functie. Gezien de krappe arbeidsmarkt lijken de banen wel voor het oprapen. Echter kan dit ook voor een keerzijde zorgen gezien de keuzes oneindig zijn. Hierdoor kan een brede expertise en ervaring goed van pas komen.

Detachering
Heb jij de ambitie om als gedetacheerde professional aan de slag te gaan? Recruiters kunnen jou bijstaan om deze stap te zetten. Detacheren brengt namelijk ook veel voordelen met zich mee. Zo kan je in een korte tijd veel ervaring opdoen, bouw je zelf een groot netwerk op en heb je de vrijheid om te ontdekken waar je goed in bent en wat je leuk vindt.

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Status Pro helpt jou graag hierbij. Bekijk onze vacatures op de website voor meer informatie.

Bron: Celine Chandoe, Status Pro

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media