BLOG

20230525-STATUSPRO-84
IMG_3864 2
20231125-STATUSPRO-206
20230525-STATUSPRO-73

Van Jr. System Engineer naar Microsoft 365 Specialist in 2,5 jaar tijd

In slechts 2,5 jaar heeft Bryan Wilson, onze IT Engineer bij Status Pro, een opmerkelijke transformatie doorgemaakt. Vanuit een talentvolle System Engineer, werkte hij zich op naar de rol van Microsoft 365 Specialist bij DICTU. Bryan deelt trots zijn hoogtepunten, waaronder een succesvol cloud migratieproject bij de Gemeente Vlaardingen en zijn bijdragen aan diverse opdrachten bij Status Pro. Bryan’s flexibiliteit en communicatieve vaardigheden hebben hem geholpen tot waar hij nu staat: op het punt om zijn Microsoft Solution Architect certificaat te behalen. Lees verder voor een dieper inzicht in zijn ervaringen, toekomstplannen en waardevolle adviezen voor mede IT-professionals.

“Mijn carrière is geleidelijk geëvolueerd van mijn rol als System Engineer binnen Status Pro naar Cloud Engineer bij de Gemeente Vlaardingen en uiteindelijk naar mijn meest recente functie als Microsoft 365 Specialist bij DICTU. Binnen Status Pro ben ik verantwoordelijk voor het beheer en de optimalisatie van systemen, terwijl mijn rol bij de Gemeente Vlaardingen zich richtte op cloud computing en het implementeren van IT-oplossingen. Als Microsoft 365 Specialist bij DICTU was ik betrokken bij het ontwerpen, implementeren en onderhouden van oplossingen die gebruikmaken van de Microsoft 365-suite, met een focus op productiviteit en samenwerking.

“In de 2,5 jaar dat ik onderdeel ben van Status Pro, heb ik veel voordelen ervaren in de detachering.”

Een project waar ik bijzonder trots op ben, is de migratie van lokale infrastructuren naar de cloud bij Gemeente Vlaardingen. Mijn rol omvatte het ontwerpen van een cloud-infrastructuur, het opzetten van de migratie en het trainen van het interne team. Deze ervaring heeft mij geleerd om flexibel te zijn, effectief te communiceren en goed om te gaan met veranderende omstandigheden. Het project heeft niet alleen de efficiëntie van de IT-infrastructuur verbeterd, maar ook de samenwerking en productiviteit van de medewerkers vergroot.

In de 2,5 jaar dat ik onderdeel ben van Status Pro, heb ik veel voordelen ervaren in de detachering. Ik heb in diverse omgevingen leren werken. In mijn tijd bij DICTU, heb ik niet alleen de DevOps-methodologie verkend, maar ben ik ook onderdeel geweest van een team dat in deze set-up werkt. De Lean en Agile manier van werken, kende ik al. Maar dit omvatte een hele nieuwe uitdaging. Ik merk dat de opdrachten bij Status Pro telkens een hoger niveau aantikken. Dit helpt mij enorm in mijn ontwikkeling. 

“De belangrijkste technologische trends en uitdagingen waarvan ik denk dat deze invloed zullen hebben op ons werk in de nabije toekomst, zijn onder meer de verdere adoptie van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) in IT-oplossingen.”

Mijn doel is om een erkende Solution Architect te worden, waarvoor ik slechts één certificering mis, namelijk AZ-305. Daarnaast investeer ik mijn vrije tijd in het opdoen van kennis op het gebied van AI, omdat ik geloof dat dit de toekomst is. Deze skills zullen niet alleen mijn efficiëntie in professionele situaties verbeteren, maar ook leiden tot minder handmatige taken en snellere toegang tot informatie, bestanden en antwoorden.

“Houd je zo lang mogelijk breed inzetbaar, voordat je een specialisatie of tak kiest waar je voor 20 jaar aan vast zit.”

De belangrijkste technologische trends en uitdagingen waarvan ik denk dat deze invloed zullen hebben op ons werk in de nabije toekomst, zijn onder meer de verdere adoptie van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) in IT-oplossingen. Het beheer van grotere hoeveelheden gegevens en de waarborging van cybersecurity zullen ook cruciaal blijven. Daarnaast verwacht ik dat de ontwikkelingen in hybride cloud omgevingen en edge computing belangrijke trends zullen zijn. Zeker gezien organisaties streven naar meer flexibiliteit en veerkracht in hun IT-infrastructuur. Het is essentieel om deze trends goed te volgen en de benodigde vaardigheden te ontwikkelen om hierop in te spelen. Dit doe ik door relevante technologieblogs, forums en social media te volgen. Daarnaast houd ik mijn certificeringen up-to-date en vooral het overbrengen van kennis en ervaringen op anderen binnen de IT-branche draagt bij aan mijn ontwikkeling.

Ik zou iedere IT’er willen meegeven om je authentieke zelf te zijn. Niet ieders pad is hetzelfde. Houd je zo lang mogelijk breed inzetbaar, voordat je een specialisatie of tak kiest waar je voor 20 jaar aan vast zit. Denk zoveel mogelijk out of the box, want er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en binnen de IT is dat exact hetzelfde.”

Connecting Talent with Opportunity
Na twee succesvolle projecten, komt Bryan weer beschikbaar voor een nieuwe opdracht. Hij gaat graag het gesprek met jullie aan en neem contact op met onze Consultant, Milano Naarden, om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan via hello@status-pro.nl of bel naar 0172-334011.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media