CASE

MicrosoftTeams-image (2)
MicrosoftTeams-image (3)

Belastingdienst

Klant
Belastingdienst
Jaar
2023
Vakgebied
Data Science

Als recruitment partner met een focus op Business Intelligence en Data Science werken wij veel samen met organisaties in de markt die in transitie zijn naar een steeds effectievere data omgeving. De Belastingdienst is een van die organisaties met gigantische data sets en heeft een IT-omgeving dat constant in verandering is om interne en externe vraagstukken bij te benen.

De Belastingdienst heeft honderden IT’ers in dienst en de datateams groeien steeds harder. Wij hebben de afgelopen maanden gewerkt aan functies als BI Developer, BI Analist, Data Analist, Informatie Analist en Data Engineers voor de Belastingdienst. De laatste positie waar wij aan geholpen hebben is een Data Engineering positie in Utrecht.

De case
Wij zochten een project voor één van de Data Engineers bij ons in dienst, genaamd Oguzhan. Hij is een Data Engineer met kennis en kunde in engineering en analyse. Deze ervaring heeft Oguzhan opgedaan bij Ahold Delhaize, Action, Cap Gemini, De Pensioenfonds en ook bij de Belastingdienst. Tijdens de zoektocht zijn wij in contact gekomen met een van de Hiring Managers van de Belastingdienst die op zoek was naar een Data Engineer en Oguzhan graag wilde hebben.

Als Data Engineer is Oguzhan namelijk verantwoordelijk geweest voor het bouwen van het ETL-proces voor plug-in Toezicht van het MI-RM programma. Hierin heeft hij de data uit het bronsysteem zo opgewerkt dat de data gebruikt kon worden voor visualisatie doeleinden. In een zeer korte tijd wist hij een zeer betrouwbaar dashboard op te leveren. Hierin stond volledigheid en juistheid van data centraal. Om dit te kunnen bereiken heeft Oguzhan met verschillende stakeholders gesproken om de eisen, wensen en het proces in kaart te brengen. Tijdens dit project heeft Oguzhan gewerkt met Teradata, SAS VA, SAS EG en SAS Management Console.

Deze ervaring was precies wat de Hiring Manager nodig had maar gezien Oguzhan al een keer bij de Belastingdienst heeft gewerkt via een andere partij kregen wij te maken met een concurrentiebeding.

Onze aanpak
Oguzhan heeft altijd een goede relatie gehad met zijn vorige werkgever en de Hiring Manager van de Belastingdienst was op zoek naar specifieke ervaring die Oguzhan al had opgedaan. Gezien het om een andere afdeling ging dan waar Oguzhan had gewerkt, zouden wij hen niet direct in de weg zitten. We hebben open kaart gespeeld met alle partijen en ervoor kunnen zorgen dat zijn vorige werkgever toestemming kon geven om bij de Belastingdienst aan de slag te gaan.

Het resultaat
Momenteel is Oguzhan al een aantal maanden aan de slag in dit team en kan hij hier de aankomende jaren met volle moed weer aan de slag, en dit ook in een omgeving waar zijn specialistische kennis en kunde effectief waarde kan toevoegen.

Meer weten over deze case en/of de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Masora Lilipaly via hello@Status-Pro.nl of 020-2117610.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media