CASE

pedro-menezes-FRc73dPktpA-unsplash
rob-vesseur-HCvXRe1-vYM-unsplash

Schiphol

Klant
Schiphol
Jaar
2023
Vakgebied
Data Science

Als recruitment partner met een focus op Business Intelligence en Data Science werken wij veel samen met organisaties in de markt die in transitie zijn naar een steeds effectievere data omgeving. Schiphol is één van die organisaties met gigantische data sets en een IT-omgeving dat constant in verandering is om alle processen zowel logistiek als digitaal bij te benen.

Schiphol heeft een belangrijke maatschappelijke opdracht. Met hun luchthavens creëren zij waarde voor de samenleving en de economie. Kom je aan boord bij de Royal Schiphol Group, dan kom je in een wereld die altijd in beweging is. De ontwikkeling van de medewerker bepaalt de ontwikkeling van Schiphol zelf. Daarom bieden zij alle ruimte om jezelf te ontwikkelen als professional en werken zij nauw met hun professionals om hun ambities waar te maken. De ambitie van Schiphol is duidelijk en dat is om Europe’s Preferred Airport te worden en te blijven en een zero-waste airport te worden in 2030.

De case
Het doel van Data & Analytics is om bij te dragen aan het beschikbaar en betrouwbaar maken van data door de hele Schiphol organisatie. Om deze ambitie vorm te geven, werken zij hard aan de data beschikbaarheid om dit op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen. Dat kan variëren van data over bagage, retail vluchten, passagier stromen, etc. Als een Data Scientist bij Schiphol ben je verantwoordelijk voor de extractie van meer waarde van hun rijke databronnen d.m.v. het toepassen van Machine Learning en voorspellende modellen. Je zult met jouw modellen werken aan problemen als:
– De flow van passagiers door de terminals d.m.v. sensoren;
– Algoritmes bedenken om gate planning zo efficiënt mogelijk te maken;
– Capaciteiten verwachtingen managen d.m.v. vluchtplanning en voorspellende modellen in vluchtplanning en landingsbaan gebruik.

Onze aanpak
Wij zijn hiervoor op zoek gegaan naar een kandidaat die de nodige technische ervaring heeft in Machine Learning, AI en Data Science an sich. Hierin hebben wij een selectie gemaakt van 37 senior professionals woonachtig in de Randstad en hebben wij die binnen 72 uur gekwalificeerd. Wij hebben de focus gelegd op professionals die meteen inzetbaar zouden kunnen zijn en ervaring hebben in grote organisaties met complexe en logistieke processen.

Het resultaat
Als resultaat hebben wij een kandidaat gevonden die sterke ervaring heeft opgebouwd bij ProRail, de organisatie verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. Deze kandidaat had bij ProRail soortgelijke ervaring opgedaan wat bij Schiphol nodig was. Hij kon deze kennis en kunde dus meteen toepassen bij Schiphol! Uiteindelijk zijn er meer dan 50 kandidaten voorgesteld voor deze rol en heeft onze kandidaat de race gewonnen. Hij is gestart en gaat een mooi project tegemoet als Data Scientist bij een van Europe’s Preffered Airports.

Meer weten over deze case en/of de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Masora Lilipaly via hello@Status-Pro.nl of 020-2117610.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media