CASE

bodi-raw-oNaGCnVdCn8-unsplash
mohammad-rahmani-8OnkIkFBBtM-unsplash

Arriva

Klant
Arriva
Jaar
2020
Vakgebied
IT

Arriva is één van de bekendste vervoersorganisaties in Nederland. Met maar liefst 1.500 bussen op de weg, 14 waterbussen, 60 touringcars en 147 treinen op trajecten in het noorden, oosten en in Limburg weten zij een slim aansluitend vervoernetwerk aan te bieden. Dit vervoernetwerk wordt o.a. mede mogelijk gemaakt door de afdeling ICT. Hierbij wordt bepaalde data aan elkaar gekoppeld, zodat informatie ontstaat om de service te innoveren en te optimaliseren. Ter versterking van het team zocht Arriva een sterke Netwerkspecialist, waarbij Status Pro wist te ondersteunen met een bijzondere IT-professional.

MVP traject
Status Pro is altijd op zoek naar professionals die alles uit hun carrière willen halen en de potentie hebben om de stap te maken naar de absolute top van de IT-markt. MVP is een term die afkomstig is uit de sportwereld en staat bij Status Pro voor Most Valuable Professional. Deze professionals worden begeleid in een traject waarbij brede opleidingsmogelijkheden van toepassing zijn en een persoonlijk ontwikkelingsplan wordt opgesteld. Hierbij wordt de kans gegeven om een CCNA en/of CCNP-certificaat te behalen en ervaring op te doen binnen een bedrijfsomgeving die goed bij de professional past.

Milano Naarden, Recruitment Consultant IT bij Status Pro kwam in maart 2019 in contact met een sterke Netwerkbeheerder, Peter Visser. Na een lang traject met veel persoonlijk contact tussen Peter en Milano, was het voor beide partijen duidelijk wat zij voor elkaar konden betekenen.

“Over het geheel kijk ik terug op een goede ervaring met Status Pro. Initieel toen ik begon met solliciteren en mijn cv online zette, heeft Milano Naarden mij benaderd. Ik kreeg bij Status Pro wel het idee dat zij ijverig waren, echte ‘go getters’. Zij dragen een bepaald ‘sky is the limit’ gevoel uit. De andere organisaties kwamen nuchterder over en ik dacht, wie niet waagt, wie niet wint. Status Pro heeft veel beloofd en het ook waar gemaakt.”
Peter Visser, Netwerk Engineer bij Arriva

De eerste gedetacheerde IT-professional
Peter is maar liefst negen jaar werkzaam geweest als Netwerkbeheerder bij de Koninklijke Luchtmacht. In deze periode is hij werkzaam geweest op de Vliegbasis te Leeuwarden en tot vier keer toe uitgezonden om de IT-infrastructuur uit te breiden en in stand te houden. Uitgaande van zijn ambitie, bleef het niet hierbij. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden als Netwerkbeheerder, volgde Peter een deeltijd hbo-ICT-opleiding. Deze heeft hij in 2018 met een gemiddelde van een 8 afgerond. Vanaf dat moment werd de wens om in een Enterprise omgeving te werken sterker om zijn technische kennis en ervaring op een hoger niveau toe te kunnen passen. Zodoende is Milano zeer gericht gaan zoeken naar een passende werkomgeving waarbij Peter zich verder kon ontwikkelen als Netwerk Engineer. Peter is overigens de eerste gedetacheerde IT-professional bij Status Pro.

“In de huidige markt wordt een Netwerk Engineer meermaals benaderd en heeft hierdoor meerdere opties. Hetzelfde gold voor Peter. Nadat we met elkaar om de tafel hadden gezeten, was er van beide kanten een klik. Maar Peter had nog twee andere projecten lopen, waardoor het spannend bleef. Uiteindelijk had hij bij ons het beste gevoel en koos Peter voor Status Pro. Daar waren we ontzettend blij mee! Vervolgens raakten we in gesprek met Arriva die erg innovatief te werk gaat met bijvoorbeeld multi-cloudoplossingen. Dit sloot ook perfect aan op Peter zijn ambities.”
Milano Naarden, Recruitment Consultant IT bij Status Pro

Een win-win situatie
Milano kwam in contact met Anja Koldewijn, HR Manager bij Arriva. Het was de bedoeling van Arriva om de positie van Netwerk Engineer door middel van eigen werving in te vullen. Naast de eigen werving werden ook andere wervingsmogelijkheden bekeken. Vanwege zijn achtergrond en ervaring kwam Peter in beeld. Tijdens het eerste sollicitatiegesprek versterkte Peter dit beeld, maar leidde dit tot een volgend vraagstuk. Arriva wilde Peter namelijk gelijk in dienst nemen, echter was hij vanuit Status Pro alleen beschikbaar voor detachering. Over de lange termijn hebben meerdere onderhandelingen plaatsgevonden. De uitkomst was een deta-vast constructie, waarbij Peter het eerste jaar gedetacheerd werd vanuit Status Pro om vervolgens vast in dienst te treden bij Arriva. Sinds augustus 2019 tot heden is Peter nog altijd met enthousiasme werkzaam als Netwerk Engineer bij Arriva.

“Wij wilden Peter voor de lange termijn aansluiten. Op basis van zijn kennis en kunde was het namelijk nodig om hem op te leiden binnen Arriva. Peter wilde zich ook doorontwikkelen als Netwerk Engineer en Status Pro is daar goed mee omgegaan. Met een deta-vast constructie zijn we tot een win-win situatie gekomen. We zijn heel tevreden over het functioneren van Peter.”
Anja Koldewijn, HR Manager bij Arriva

De intermediair voor Most Valuable Professionals
Status Pro is actief binnen de IT, Bank- en Verzekeringen, Retail en Logistiek. Heeft u ondersteuning nodig bij het invullen van (nood-)vacatures voor tijdelijk- en vast dienstverband? Of bent u benieuwd naar de carrièremogelijkheden via Status Pro? Neem vrijblijvend contact op met Milano Naarden via milano@status-pro.nl of bel naar 0172-853292.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2023
Volg ons via social media