CASE

kantoor-schiedam-2-2048
glasvezel

DELTA Fiber

Klant
DELTA Fiber
Jaar
2020
Vakgebied
IT

Tot twee jaar geleden was DELTA een groot begrip in Zeeland. Sinds 2018 groeit het netwerk van DELTA ook hard buiten Zeeland en zijn hun diensten inmiddels in grote delen van Nederland beschikbaar. DELTA Fiber Nederland staat bekend als de snelst groeiende telecomprovider met de merken DELTA, DELTA Zakelijk en Caiway. Deze merken leveren internet, televisie en vaste en mobiele telefonie aan zowel particuliere als zakelijke klanten. De ambitie van DELTA Fiber Nederland: zo veel mogelijk mensen in Nederland toegang geven tot snel internet. Om deze ambitie te kunnen realiseren zocht DELTA talentvolle Netwerkbeheerders. Status Pro wist te ondersteunen met twee hele bijzondere plaatsingen.

De beste Netwerk Engineer
Sinds mei 2019 heeft onze Consultant Milano Naarden contact met DELTA Zakelijk. Destijds heetten zij nog CBIZZ en waren ze actief vanuit hun vestiging in Hardinxveld-Giessendam. Status Pro is altijd op zoek naar professionals die alles uit hun carrière willen halen en de potentie hebben om de stap te maken naar de absolute top van de IT-markt. Zo stond Wieger van Houten, Talent Sourcer in september 2019 in contact met Farzad Azad dankzij zijn vrouw, Shirin Seif. Shirin zag een LinkedIn campagne waarin Status Pro op zoek was naar een Netwerk Engineer en besloot het profiel van haar man met Wieger te delen. Farzad bleek een uitzonderlijk goede Netwerk Engineer te zijn. Zijn referenten van Sogeti en KPN lieten weten dat hij enorm gedreven en de beste van zijn team was. Toch verliep niet altijd alles volgens plan.

“Milano was positief ingesteld en hielp me in de voorbereiding. Hierdoor kreeg ik meer hoop en vertrouwen. Dit is voor het eerst dat ik zo’n strak en goed georganiseerde aanpak heb meegemaakt. Erg professioneel en ik ben hem dankbaar, omdat ik zonder zijn hulp mijn nieuwe baan niet gevonden zou hebben.”
Farzad Azad, Senior Netwerk Engineer bij DELTA Fiber Nederland

Farzad is maar liefst zeven jaar woonachting in Nederland met zijn vrouw Shirin Seif. Samen zijn zij in 2013 naar Nederland gekomen om een nieuw bestaan op te bouwen. Ondanks zijn vele jaren in Nederland bleef de taal moeilijk voor Farzad, doordat hij met name werkzaam was in een Engelssprekende omgeving. Dit belemmerde hem ook enigszins in het vinden van een nieuwe uitdaging. Farzad was met name werkzaam binnen Enterprise omgevingen, waarbij hij zich bezighield met het onderhouden en aanbrengen van veranderingen binnen het netwerk. Zo behaalde hij in 2019 zijn CCNP en JNCIS. Vanaf dat moment keek hij uit naar een nieuwe innovatieve organisatie waar hij zijn technische kennis en ervaring op een nóg hoger niveau kon toepassen. Zodoende is Milano zeer gericht gaan zoeken naar een passende werkomgeving waar Farzad zich verder kon ontwikkelen als Netwerk Engineer.

Kijkend naar de mogelijkheden die aansloten op Farzad zijn achtergrond werd al gauw duidelijk dat hij bij DELTA Fiber paste. Farzad bevestigde dit alleen maar door een goed sollicitatiegesprek te voeren. Hierdoor kon DELTA Fiber niet meer om deze professional heen en een aanbod volgde al snel. Sinds maart 2020 is Farzad met veel enthousiasme werkzaam als Netwerk Engineer bij DELTA Fiber Nederland.

Een bijzondere plaatsing
In juni 2020 keek Shirin nu zelf uit naar een nieuwe uitdaging. Vanwege de fijne ervaring die haar man had met Milano en Wieger, besloot zij zelf contact op te nemen. Net zoals Farzad kent Shirin een bijzondere carrière. In Iran behaalde ze op de universiteit haar Electrical en Electronics Engineering diploma. Vervolgens deed ze bij o.a. Huawei in Iran ervaring op als NOC Medewerker. Shirin heeft altijd de ambitie gehad om een Senior Netwerk Engineer te worden, echter eenmaal in Nederland moest zij een aantal stappen terugdoen om zich opnieuw te bewijzen. Met al de nodige netwerkervaring was Shirin werkzaam als Servicedesk Medewerker. Om de volgende stap te kunnen maken, behaalde ze op haar eigen initiatief haar CCNA. Na deze prestatie werd Shirin voorgesteld bij DELTA Zakelijk. Na één gesprek waren zij verkocht en besloot de organisatie haar een kans te geven om als Netwerk Engineer het IT-team te versterken. Echter was voor deze functie een rijbewijs vereist. Een Nederlands rijbewijs had zij niet in haar bezit. Zij besloot op korte termijn haar rijbewijs te behalen. De eerstvolgende mogelijkheid voor een theorie-examen was in Leeuwarden. Woonachtig in Aalsmeer boekte Shirin een hotel, zodat zij om 09:00 uur aanwezig kon zijn voor haar examen. Kenmerkend voor haar werkhouding behaalde zij in één keer het examen. Sinds september 2020 is Shirin een bijzondere toevoeging aan het DELTA Zakelijk team en wordt zij makkelijk wegwijs gemaakt door haar man. Kortom, twee unieke plaatsingen die nooit meer vergeten zullen worden.

“We hebben in korte tijd twee fijne professionals kunnen toevoegen aan onze organisatie. Engineers zijn niet eenvoudig te vinden, maar met de hulp van Status Pro hebben we op deze bijzondere manier twee vacatures kunnen invullen!
Monique Borsboom, HR Manager DELTA Fiber Nederland

Connecting Talent with Opportunity
Status Pro is actief binnen de IT, Bank- en Verzekeringen, Retail en Logistiek. Heeft u ondersteuning nodig bij het invullen van vacatures voor tijdelijk- en vast dienstverband? Of bent u benieuwd naar de carrièremogelijkheden via Status Pro? Neem vrijblijvend contact op met Milano Naarden via milano@status-pro.nl of bel naar 0172-853292.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media