CASE

Custom_Consoles_MediaWall_and_desks_at_NEP_Hilversum_789_458_70_s
beste-the_voice_of-audities

NEP

Klant
NEP
Jaar
2020
Vakgebied
LOGISTIEK

NEP is één van de grootste media technologie bedrijven dat zich voornamelijk richt op het (live) registeren van internet-, televisie, radio- en muziekproducties. Denk hierbij aan programma’s zoals The Voice of Holland, de uitzendingen op FOX Sports, de streamingsdienst van Videoland, events op wereldniveau waaronder de Oscars en nog veel meer. De diensten van NEP in Nederland draaien voornamelijk op eigen mensen. Stuk voor stuk mannen en vrouwen met passie voor en affiniteit met de mediaindustrie en diverse specialisaties in sport, klassieke muziek, entertainment, drama en talkshows. Status Pro ondersteunt NEP bij het vinden van deze talenten. Zo bemiddelde onze Consultant Zane Drijsen een jonge en sterke professional, genaamd Naomi Mutiva in een bijzondere tijd, namelijk de uitbraak van de coronapandemie.

Naomi Mutiva is Planner bij NEP. Dit betekent dat zij de operationele ploeg en de opdrachtgever samenbrengt, zodat zij de mooiste producties kunnen leveren voor op televisie. Het maken van een planning is meer dan een grote puzzel, maar hier ligt echt Naomi’s passie en draait ze daar dus zeker niet haar hand voor om.

Stel jezelf eens voor
Mijn naam is Naomi Mutiva, ik ben 25 jaar oud en ik ben van half Nederlandse, half Keniaanse afkomst. Ik woon in Utrecht, hier heb ik ook gestudeerd. Na de middelbare school ben ik begonnen aan de studie voor Doktersassistent, ik was 17 jaar en wilde graag de zorg in. Nadat ik deze opleiding had afgerond wilde ik verder studeren, ik ben toen begonnen aan de verpleegkunde opleiding van het Utrechts Medisch Centrum (UMC). Ik heb hierbij bewust gekozen voor een BBL-opleiding, omdat ik niet weer een voltijd opleiding wilde volgen en alvast wilde wennen aan het werkende leven. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om paard te rijden, te koken en ik houd erg veel van muziek.

Hoe ben je met Status Pro in aanraking gekomen?
Ik zocht op het internet naar vacatures voor Planner en via de Monsterboard website kwam ik terecht bij de vacature van NEP en vervolgens kwam ik in contact met Zane Drijsen, Recruitment Consultant bij Status Pro.

Hoe heb je de bemiddeling ervaren?
Die heb ik als zeer prettig ervaren. Zane heeft mij bij de gehele sollicitatieprocedure begeleid door middel van tips en tricks, hier heb ik veel aan gehad. Ook was hij heel erg betrokken en niet alleen tijdens het sollicitatieproces, zelfs toen ik na een aantal maanden weer terugkeerde bij NEP kreeg ik nog een telefoontje van hem om mij te feliciteren met mijn terugkomst bij NEP.

Je bent momenteel werkzaam als Planner bij NEP, wat houdt dat in?
Ik maak samen met mijn collega’s de meercamera planning. Dit houdt in dat wij Camera Operators inplannen op verschillende soorten klussen, denk hierbij aan tv-programma’s, evenementen, sport en nog veel meer.

Hoe is het om werkzaam te zijn bij NEP?
Heel leuk! Ik ben in maart natuurlijk al bij NEP terechtgekomen en in die korte tijd kreeg ik al zo een goede eerste indruk van NEP. Nu ik weer terug ben, is daar nog niks aan veranderd. Ik heb leuke, gezellige collega’s en er hangt een goeie werksfeer op kantoor. Daarnaast vind ik de meercamera planning leuk en uitdagend werk!

Je hebt een opleiding afgerond in Verpleegkunde aan het UMC en bent maar liefst twee jaar werkzaam geweest als Verpleegkundige. Hoe is deze carrière switch naar Planner tot stand gekomen?
Ik heb mijn opleiding als heel leerzaam en leuk ervaren. Na mijn opleiding ben ik direct begonnen met werken op een afdeling waar ik al bekend was vanuit mijn stagetijd (Cardio Thoracale Chirurgie). Ik heb het hier erg naar mijn zin gehad. Ik vind het specialisme erg interessant en daarbij waren er mooie doorgroeimogelijkheden op deze afdeling. Maar ondanks mijn hele fijne tijd daar, begon het werk mij tegen te staan. Op de afdeling en mijn collega´s had ik het altijd naar mijn zin, maar het was de zorg aan bed, wat maakte dat ik op een gegeven moment met tegenzin naar werk ging. Ik ben toen gaan nadenken wat mij dan wel leuk lijkt, want ik had uiteraard alleen maar diploma’s in de zorg. Toen besefte ik dat ik elke keer uitkeek naar de kantoordagen voor het maken van de roosters op de verpleegafdeling, dit deed ik samen met nog wat collega’s. En zo ben ik gericht op zoek gegaan naar een nieuwe baan als Planner.

Waar haal je de meeste voldoening uit in jouw werk?
De momenten dat de planning één grote complexe puzzel is en wij het toch weer voor elkaar krijgen als team!

Je bent in maart 2020 in dienst getreden, tegelijkertijd met de corona-uitbraak. Heeft dit impact gehad op jouw werkzaamheden en op welke manier?
Jazeker, ik ben in maart in dienst getreden bij NEP en dit heeft helaas maar een maand geduurd. Wegens coronabezuinigingen was er besloten om alle medewerkers die in hun proeftijd zaten geen verlenging te geven. Hier schrok ik heel erg van, in één klap ben je werkloos. Mijn leidinggevende schrok hier ook van en zij gaf aan een erg goeie indruk van mij gekregen te hebben in die korte tijd. Zij beloofde mij om contact op te nemen zodra zij weer iemand mochten aannemen en op deze manier ben ik ook weer teruggekomen bij NEP. Ik ben in totaal vier maanden werkloos geweest, het was een erg lastige tijd om aan een baan te komen. Daarnaast had ik alleen maar diploma’s in de zorg en werden mensen met meer werkervaring als Planner eerder aangenomen voor een baan dan ik. Na vier maanden ben ik via een uitzendbureau aan de slag gegaan als Planner en al vrij snel daarna kwam ik weer terug bij NEP.

Waar ben je het meest trots op?
Ik ben het meest trots op het feit dat ik de stap durfde te zetten om totaal wat anders te doen. Het was heel spannend en ´out of my comfort zone’, maar uiteindelijk ben ik heel blij met mijn keuze. Ondanks de obstakels die het met zich mee heeft gebracht. Ik heb nu eindelijk een baan die ik oprecht heel leuk vind en ga met plezier naar mijn werk.

Wat zijn je carrièreplannen bij NEP?
Voorlopig wil ik gewoon lekker ervaring opdoen als Planner en ik zit goed op mijn plek. Over een aantal jaren kijk ik wel waar mijn interesses liggen binnen NEP en wat er mogelijk is. Dit is iets waar ik nu nog niet over nadenk.

Welke tips wil je graag meegeven aan mede-professionals?
Volg je gevoel en blijf niet ergens werken op een plek waar je het niet naar je zin hebt. Hoe spannend het ook is om uit een veilige omgeving te stappen (zo heb ik het ervaren), was dit de beste keus voor mij die ik heb gemaakt. Een groot deel van je leven besteed je aan/op werk en het is zo belangrijk dat je werk hebt wat je leuk vindt. Ook als je niet weet wat je wilt, kun je blijven oriënteren en je laten adviseren door bijvoorbeeld Status Pro.

Connecting Talent with Opportunity
Status Pro is actief binnen de IT, Bank- en Verzekeringen, Retail en Logistiek. Heeft u ondersteuning nodig bij het invullen van vacatures voor tijdelijk- en vast dienstverband? Of bent u benieuwd naar de carrièremogelijkheden via Status Pro? Neem vrijblijvend contact op met een Consultant binnen uw vakgebied. Samen realiseren we ambities.

Bron: Naomi Mutiva, NEP