CASE

kendall-henderson-Pj6TgpS_Vt4-unsplash
william-william-NndKt2kF1L4-unsplash

Nippon Express

Klant
Nippon Express
Jaar
2020
Vakgebied
LOGISTIEK

Nippon Express, opgericht in 1937, één van de grootste internationale logistieke organisaties ter wereld en van Japanse origine. Met 725 locaties wereldwijd, waarvan 15 locaties in Nederland biedt Nippon Express one-stop oplossingen door het integreren van verschillende transport wereldwijd. Met deze service stelt Nippon Express in staat om de wereld soepel met elkaar te verbinden door middel van transport. Zij streven ernaar om een betrouwbare partner te zijn voor elke klant en bij te dragen aan de maatschappij door het creëren van geavanceerde logistiek. Wegens de toenemende groei ondersteunt Status Pro deze bijzondere organisatie sinds 2017 met de invulling van vacatures van Nippon Express Nederland.

De service van Nippon Express behoort tot de top vijf van de wereld. Van transport tot supply chain management en nog veel meer. Wegens de logistieke groeiontwikkelingen binnen de Nederlandse locaties van Nippon Express, ontstaan er met grote regelmaat nieuwe carrièrekansen. Deze zijn zeer uiteenlopend, zoals Warehouse Managers, Expediteuren, HR Managers, Logistiek Medewerkers, Financiële Medewerkers, Declaranten, Customer Support Medewerkers en nog veel meer. Status Pro weet hier goed bij te ondersteunen met haar inhouse expertise. Zo is Status Pro een specialist in recruitment die diverse productvormen aanbiedt, zoals detachering, uitzenden, interim en werving & selectie en wordt er gewerkt met domeinspecialisten. Dit zijn professionals die zelf een achtergrond hebben binnen de vakgebieden waarin Status Pro opereert.

“Voorafgaande aan mijn sollicitatie was ik niet bekend met Status Pro, maar ik ben aangenaam verrast over hun aanpak en begeleiding van het werving en selectie traject. De informatieverstrekking over de organisatie was open en eerlijk, zodat vooraf helder was wat ik zou kunnen verwachten. Gedurende het traject werd met regelmaat contact gehouden over het verdere verloop van de procedure, waarbij ik met name het persoonlijke contact als erg plezierig heb ervaren. Status Pro haalt alles uit de kast om de juiste match tussen kandidaat en opdrachtgever te maken.”
Albert Vos, HR Specialist/Manager

Begin dit jaar kreeg Status Pro de vraag vanuit Nippon Express om de werving voor een Senior HR Manager uit te voeren. Via deze weg kwam Albert Vos, een ervaren HR Specialist in contact met Recruitment Consultant Logistiek, Zane.

Albert is maar liefst zeventien jaar werkzaam geweest bij Thomas Cook Nederland als HR Business Partner waarbij hij verantwoordelijk was voor circa 200 medewerkers. In de loop der jaren heeft hij brede ervaring opgebouwd binnen een (inter-)nationale werkomgeving op zowel strategisch, tactisch als operationeel vlak. Hierdoor heeft Albert veel kennis opgedaan op het vlak van o.a. arbeidswetgeving, sociale wetgeving, arbeidsomstandigheden en medezeggenschap. In september 2019 was het doek officieel gevallen voor Thomas Cook Nederland. Voor 200 medewerkers werd collectief ontslag aangevraagd. Dit was een directe aanleiding voor Albert om op zoek te gaan naar een interessante uitdaging binnen het HR-vakgebied. Bij het zien van de vacature bij Status Pro, was dit direct een 1-op-1 match vanwege zijn achtergrond en ervaring. Albert besloot te solliciteren, waarna het eerste sollicitatiegesprek volgde met Ruud Drijsen, Vice President bij Nippon Express. Tijdens dit gesprek werd het beeld van Albert zijn expertise alleen maar versterkt. Na een zorgvuldig en uitgebreid proces waar meerdere contactmomenten aan te pas kwamen, bleef het goede gevoel bij beide partijen aanhouden. Met veel enthousiasme is Albert sinds 14 april 2020 werkzaam bij Nippon Express als HR Manager.

“Status Pro heeft onlangs de werving en selectie gedaan voor een interim HR Specialist/Manager. De voorgestelde kandidaat, Albert Vos, was een prima match en is gestart op 14 april. Het team investeert in kennis om onze business goed te kunnen begrijpen en doet wat er nodig is om ons van dienst te kunnen zijn. Tevens zien wij dat de voorgestelde kandidaten te allen tijde goed geïnformeerd worden over de vacatures waarop ze reageren. Verder is het team van Status Pro naast vriendelijk en aardig ook betrouwbaar en recht door zee.”
Ruud Drijsen, Vice President bij Nippon Express

De intermediair voor Most Valuable Professionals
Status Pro is actief binnen de IT, Bank- en Verzekeringen, Retail en Logistiek. Heeft u ondersteuning nodig bij het invullen van (nood-)vacatures voor tijdelijk- en vast dienstverband? Of bent u benieuwd naar de carrièremogelijkheden via Status Pro? Neem vrijblijvend contact op met onze logistieke Consultants via zane@status-pro.nl of kenneth@status-pro.nl of bel naar 0172-853292.