CASE

shunya-koide-Y_Of_2lBbgU-unsplash
cameron-venti-1cqIcrWFQBI-unsplash

Ralo Shipping

Klant
Ralo Shipping
Jaar
2020
Vakgebied
LOGISTIEK

Een bijzondere bemiddeling in tijden van corona

Ralo Shipping is een snelgroeiende internationale logistieke dienstverlener. Vanuit het hoofdkantoor in Nieuw-Vennep bieden zij klanten diverse transportoplossingen aan, zoals luchtvracht, zeevracht, wegtransport, opslag en transport voor groente, fruit en bloemen. Dankzij het feit dat zij sinds 1998 in het vak zitten, hebben zij inmiddels een zeer hechte band opgebouwd met diverse klanten over de hele wereld. Vertrouwen is dan ook het vertrekpunt bij Ralo Shipping. Wegens de toenemende groei ondersteunt Status Pro deze boeiende organisatie sinds november 2019 met de invulling van vacatures.

Ralo Shipping streeft ernaar om duurzame en efficiënte service te leveren op wereldwijd niveau. Dat houdt in dat zij zorgdragen voor documentatie, inklaren, uitklaren, inspecties, opslag, warehousing en distributie. Ralo Shipping beschikt over de expertise en contacten om onderdelen van het transportproces volledig uit handen te nemen van klanten.

Vanwege de groei binnen de organisatie, keek Rajesh Lochan, oprichter Ralo Shipping uit naar een vaste recruitment partner waar een lange relatie mee opgebouwd kon worden. Rajesh benaderde hiervoor Kenneth Ho-A-Chin, Recruitment Consultant Logistiek bij Status Pro. Na een kennismaking was al snel duidelijk wat beide partijen voor elkaar konden betekenen binnen het recruitmentproces. Met behulp van een goede recruitmentstrategie en de domeinspecialisten van Status Pro worden sterke professionals aangetrokken die daadwerkelijk raakvlakken hebben met logistiek en de intentie hebben om mee te groeien binnen de organisatie. Binnen een termijn van één maand wist Kenneth een sterke luchtvrachtspecialist, Ashad Hoessein te bemiddelen en te binden aan Ralo Shipping.

“Kenneth is Iemand die je niet alleen detacheert. Hij is ook iemand die je volledig begeleidt in het proces en het vertrouwen geeft waar nodig. Ik heb veel van Kenneth geleerd. Simpelweg een van de beste die ik tot nu toe heb gehad.” – Ashad Hoessein, Import- en Export Consultant bij Ralo Shipping

Een bijzonder fenomeen
In de regio Wuhan in China onstond in december 2019 de uitbraak van het inmiddels bekende coronavirus. Het land ging in totale lockdown. Toen het virus in de maand maart opdook in Nederland werd opgemerkt dat bij relatief veel logistieke partijen de operationele werkzaamheden gestaakt werden. Ralo Shipping merkt echter op zakelijk gebied nog geen invloed van het coronavirus. Sterker nog, op het gebied van zeevracht is het operationeel alleen maar toegenomen. Het aantal zeevracht containers wat normaal gesproken in een tijdsbestek van twee á drie maanden wordt afgehandeld, wordt nu in twee weken gedaan. Het was overduidelijk dat versterking op dit gebied vereist was.

“Ik was lyrisch over het profiel van Folgert. Samen met Status Pro hebben wij zijn reis naar Nederland weten af te stemmen voor een fysieke kennismaking. Na het tweede gesprek was ik ervan overtuigd en hebben we alles af kunnen ronden. Status Pro wist een waardevolle plaatsing te realiseren op korte termijn waar ik zeer dankbaar voor ben.” – Rajesh Lochan, Oprichter van Ralo Shipping

Er stond een bijzondere uitdaging om op zeer korte termijn een zeevracht specialist te binden aan Ralo Shipping. Dit soort profielen zijn lastig aan te treffen in de omgeving van Schiphol. Echter ging Kenneth deze uitdaging niet uit de weg en volgden de eerste contactmomenten snel met een sterke professional, Folgert Prins. Folgert was destijds nog woonachtig in Bangkok, Thailand. Het einde van zijn reis was in zicht en stond te popelen om hierna weer aan de slag te gaan in Nederland. Het eerste gesprek werd geïnitieerd via Skype, wat overigens nog vóór de coronamaatregelen plaatsvond. Uit het eerste gesprek kregen beide partijen een goed beeld van de verwachtingen en zodoende besloot Folgert over te vliegen naar Nederland voor een persoonlijk kennismakingsgesprek bij Ralo Shipping. In het tweede gesprek werd de eerste goede indruk alleen maar bevestigd. Na twee weken in quarantaine te hebben gezeten – om alle mogelijkheden voor besmetting uit te sluiten – is Folgert sinds april werkzaam bij Ralo Shipping als Expediteur Zeevracht.

“De afstemming met Status Pro was erg prettig. Het fijne vond ik dat men echt mee dacht met het feit dat ik op dat moment woonachtig was in Bangkok. Ze hebben een Skype meeting opgezet nog alvorens alle maatregelen m.b.t. het coronavirus van kracht waren. Ik merkte daardoor dat ze ook hun best deden om door te pakken en dat heb ik als prettig ervaren.” – Folgert Prins, Expediteur Zeevracht bij Ralo Shipping

Connecting talent with opportunity
Geen enkele uitdaging gaat Status Pro uit de weg. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Heeft u ondersteuning nodig bij het invullen van (nood-)vacatures voor tijdelijk- en vast dienstverband? Of kijkt u uit naar een gepaste uitdaging binnen uw vakgebied? Neem vrijblijvend contact op met Kenneth Ho-A-Chin via kenneth@status-pro.nl of bel naar 0172-853292.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2023
Volg ons via social media